"Κανείς δεν είναι άτρωτος" | Η Kate Middleton μιλά για το άγχος των νέων μαμάδων και την επιλόχειο κατάθλιψη

Η δούκισσα του Cambridge μίλησε ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι νέες μαμάδες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με αφορμή τον νέο ρόλο που ανέλαβε ως υπεύθυνη για τον οργανισμό Maternal Mental Health Alliance που βοηθά τις νέες μαμάδες και γενικότερα τους νέους γονείς να αντιμετωπίσουν την καινούρια κατάσταση στο σπίτι, η Kate Middleton μίλησε με συναισθηματικό τόνο για τη γέννηση κάθε παιδιού και τη σύνδεση της μητέρας με αυτό. 

Διαβάστε Επίσης

Όπως δήλωσε στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο για την ανακοίνωση του νέου της ρόλου, η δούκισσα του Cambridge αποκάλεσε τη γέννηση ενός παιδιού το σπουδαιότερο δώρο στη ζωή ενός ανθρώπου, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που προκύπτουν, καθώς κανείς δεν είναι άτρωτος, υπονοώντας πως και η ίδια ταυτίζεται με όλες τις νέες μαμάδες. 

Η μητέρα των George, Charlotte και Louis υπογράμμισε τη δύναμη και τη σημασία της σύνδεσης που αναπτύσσεται ανάμεσα σε μία μητέρα και το παιδί της, παρόλα αυτά, "μπορεί να είναι και μία από τις πιο απαιτητικές στιγμές για πολλές οικογένειες και καμία δεν πρέπει να το αντιμετωπίζει μόνη", είπε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, "οι γονείς συχνά αισθάνονται μόνοι και συναισθηματικά φορτισμένοι από τα πρώτα χρόνια. Κανείς δεν είναι άτρωτος στο να βιώσει το άγχος και την κατάθλιψη αυτή την περίοδο".

Γι' αυτό, ενθάρρυνε όλους τους γονείς που ακούν αυτό το μήνυμα να μη σιωπήσουν, να μιλήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, παρά τον φόβο της κρίσης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην περίοδο του κορονοϊού και του εγκλεισμού, "η οποία μας θύμισε το πόσο χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο και πόσο ζωτικής σημασίας είναι οι σχέσεις μας στην μακροπρόθεσμη υγεία μας και ευτυχία".

Όπως υπογράμμισε η δούκισσα του Cambridge, "αυτό ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, όταν χρειαζόμαστε εντατική και συνεχόμενη φροντίδα από τους ανθρώπους γύρω μας για να αναθρέψουν την ανάπτυξή μας και να εξασφαλίσουν πως λαμβάνουμε τη σωστή αρχή στη ζωή".

Όπως φαίνεται η δούκισσα του Cambridge έχει επιστρέψει δριμύτερη στα καθήκοντά της, πράγμα που έγινε φανερό και από την πρόσφατη πρώτη κοινή εμφάνιση με την πριγκίπισσα Άννα. 

Δες το βίντεο: 

Διαβάστε Επίσης