X

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο, παρά την απουσία της από σημαντικά event

Η πρόσφατη εμφάνιση του πρίγκιπα Καρόλου με τον γιο του έδειξε το μέλλον της μοναρχίας.

Τι κι αν ο πρίγκιπας Κάρολος αντικατέστησε τη βασίλισσα Ελισάβετ στην έναρξη των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου συνοδευόμενος από τον πρίγκιπα William και τη σύζυγό του, Καμίλα, αυτό δεν σημαίνει πως η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει τον έλεγχο. 

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά, ύστερα από επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ που εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους η βασίλισσα δεν μπορούσε να παραβρεθεί, ο διάδοχος του θρόνου έσπευσε να την αντικαταστήσει. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο ιστορικός Robert Lacey, η εικόνα του Καρόλου και του William ήταν αρκετά σημαντική για το μέλλον της μοναρχίας, παρόλα αυτά δεν μιλάμε για αντιβασιλεία. 

"Ζητώντας από τον γιο της Καρόλο και τον William να παραβρεθούν είναι ξεκάθαρα για τη διαδοχή, το να υπογραμμίσει τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά", δήλωσε ο Lacey, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν τίθεται ζήτημα αντιβασιλείας, αφού η βασίλισσα είναι πλήρως ικανή να συνεχίσει με τα καθήκοντά της. "Η αντιβασιλεία περιλαμβάνει παραίτηση συνταγματικής εξουσίας, που δεν συμβαίνει για κανέναν λόγο σε αυτή την περίπτωση", πρόσθεσε. 

Παράλληλα, ο ιστορικός επεσήμανε πως "η αίσθηση που λαμβάνω από οποιονδήποτε μιλάω μαζί είναι πως η βασίλισσα παραμένει απόλυτα να έχει τον έλεγχο των ικανοτήτων της και των πάντων στο παλάτι. Το πρόβλημα είναι οι κινητικές δυσκολίες και αυτό δεν είναι ζήτημα αντιβασιλείας. Έχει τον έλεγχο". 

Τον τελευταίο καιρό, η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, που την έχουν οδηγήσει στο να αποφεύγει να δώσει το παρών σε σημαντικές επίσημες εκδηλώσεις, με την τελευταία της δημόσια εμφάνιση να λαμβάνει χώρα στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Διαβάστε Επίσης