Το παγκόσμιο ρεκόρ που έσπασε η βασίλισσα Ελισάβετ

Η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να εκπλήσσει το κοινό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το καλοκαίρι η βασίλισσα Ελισάβετ θα γιορτάσει τα 70 χρόνια βασιλείας της στον βρετανικό θρόνο, γεγονός που την οδήγησε στο να σπάσει ένα ρεκόρ παγκοσμίως. Ειδικότερα, η βασίλισσα Ελισάβετ πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί τη μακροβιότερη βασίλισσα στην Αγγλία, ξεπερνώντας τη βασιλεία της προ-προγιαγιάς της, βασίλισσας Βικτώρια, ανακηρύχθηκε η τρίτη μακροβιότερη βασίλισσα στον κόσμο. 

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά, ξεπέρασε τον πρίγκιπα Johann II του Λίχτενσταϊν, που ήταν στον θρόνο για 70 χρόνια και 91 ημέρες, από Νοέμβριο του 1858 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1929. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο αγαπητός όσο η βασίλισσα Ελισάβετ, ούτε αρκετά κοινωνικός, αφού απέφευγε τις δημόσιες εμφανίσεις. 

Όμως, η βασίλισσα Ελισάβετ σε λίγες εβδομάδες θα ξεπεράσει και τον δεύτερο μακροβιότερο μονάρχη, που είναι ο βασιλιάς Bhumibol της Ταϊλάνδης, ο οποίος υπήρξε στον θρόνο για 70 χρόνια και 126 ημέρες μέχρι τον θάνατό του το 2016. Ο ίδιος κανονικά δεν ήταν να αναλάβει τη βασιλεία της Ταϊλάνδης, ωστόσο ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού του, αναγκάστηκε να επωμιστεί τον δύσκολο αυτό ρόλο. 

Όσο για την πρώτη θέση, σε αυτή βρίσκεται ο βασιλιάς Λουδοβίκος XIV, γνωστός και ως βασιλιάς Ήλιος, που ήταν στον θρόνο της Γαλλίας για 72 χρόνια, πράγμα που σημαίνει πως προκειμένου η βασίλισσα Ελισάβετ να κατακτήσει την κορυφή, οφείλει να εξακολουθεί να είναι αρχηγός του βρετανικού κράτους μέχρι το 2024.

Διαβάστε Επίσης