Ο πρίγκιπας Κάρολος αντικατέστησε για πρώτη φορά τη βασίλισσα Ελισάβετ στην έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου

Η πρώτη επίσημη "πρόβα" του διαδόχου για τη στιγμή που θα αναλάβει τον θρόνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην έναρξη των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου, ένα γεγονός από το οποίο έχει λείψει άλλες δύο φορές, όταν ήταν έγκυος στον πρίγκιπα Andrew και τον πρίγκιπα Edward. Αυτή τη φορά, στη θέση της εμφανίστηκε ο πρίγκιπας Κάρολος, τον οποίο συνόδευσαν η σύζυγός του, Καμίλα και ο γιος του πρίγκιπας Κάρολος, ως σύμβουλός του. 

Διαβάστε Επίσης

Τα τελευταία χρόνια ο πρίγκιπας Κάρολος συνόδευε τη μητέρα του, από τότε που ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε αποσυρθεί από τα καθήκοντά του, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που παραβρέθηκε χωρίς εκείνη, διαβάζοντας παράλληλα τον λόγο. Πιο αναλυτικά, ο λόγος αυτός που καθιερωμένα εκφωνεί η μονάρχης, περιλαμβάνει την ατζέντα της κυβέρνησης, όπως και τα προσεχώς σχέδιά της. 

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ πραγματοποιήθηκε στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου, όπου η μονάρχης φάνηκε πως αντιμετώπιζε προβλήματα, γι' αυτό και χρειάστηκε να τη συνοδεύσει ο γιος της, πρίγκιπας Andrew. Ωστόσο, η έναρξη του κοινοβουλίου δεν ήταν η μόνη επίσημη περίσταση από την οποία απουσίαζε, αφού η βασίλισσα Ελισάβετ για πρώτη φορά δεν εμφανίστηκε στην εκκλησία τη Μ. Πέμπτη, όπως και στην Ημέρα Μνήμης και στη λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας. 

Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα, μία ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ εξηγούσε πως η παρουσία της στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο θα εξαρτηθεί από το πώς θα είναι την εν λόγω ημέρα. 

Διαβάστε Επίσης