Πρίγκιπας William | Εκπροσώπησε για πρώτη φορά τη βασίλισσα Ελισάβετ σε κηδεία ξένου ηγέτη

Ο δούκας του Cambridge ταξίδεψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας William εκπροσώπησε για πρώτη φορά τη βασίλισσα Ελισάβετ σε κηδεία ξένου ηγέτη. Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τον δούκα του Cambridge –που είναι δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου μετά τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο- να εκπροσωπήσει το βρετανικό στέμμα στην κηδεία του Sheikh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan, πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κυβερνήτη του Abu Dhabi.

Ο 39χρονος πρίγκιπας συνάντησε τον Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, που ορίστηκε νέος πρόεδρος των Εμιράτων, εφόσον η 96χρονη μονάρχης δεν είναι σε θέση πια να κάνει ταξίδια στο εξωτερικό εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ο πρίγκιπας Κάρολος, ταυτόχρονα, ετοιμάζεται για την περιοδεία του στον Καναδά με αφορμή το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας.

Διαβάστε Επίσης

Η βασίλισσα έστειλε τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του σείχη, γράφοντας πως "είμαι πολύ λυπημένη για τον θάνατο του Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Είχε αφιερώσει τη ζωή του υπηρετώντας τους πολίτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις σχέσεις του με τους συμμάχους και τους φίλους του. Θα τον θυμόμαστε όλοι όσοι εργάζονται για τη σταθερότητα στην περιοχή, την κατανόηση ανάμεσα στα έθνη και τις θρησκείες”.

Διαβάστε Επίσης