Γιατί η Marilyn Monroe θεωρείται μέχρι σήμερα το απόλυτο fashion icon

Ο λόγος δεν είναι σίγουρα η πρόσφατη εμφάνιση της Kim Kardashian.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Φυσικά και δεν χρειαζόμασταν την επιβεβαίωση της Kim Kardashian - η οποία φόρεσε το vintage φόρεμα της ηθοποιού - για να συνειδητοποιήσουμε πως η Marilyn Monroe ήταν ίσως μία από τις μεγαλύτερες σταρ και ένα fashion icon, ωστόσο είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως με την κίνηση αυτή, η δισεκατομμυριούχος έκανε ξεκάθαρο ότι 60 χρόνια μετά τον θάνατό της ξανθιάς καλλονής, παραμένει ένα διαχρονικό είδωλο της μόδας.

Διαβάστε Επίσης

Τις δεκαετίες του '50 και του '60, η Monroe κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στη μόδα και στην ομορφιά, λανσάροντας το δικό της προσωπικό και σαγηνευτικό στιλ. Η ίδια ακόμα και όταν της είχε ζητηθεί να φορέσει κάτι πιο σεμνό κατά τη συνάντησή της με τη βασίλισσα Ελισάβετ, παράκουσε τις εντολές, ακολουθώντας αυτό που της έλεγε η καρδιά της και η αισθητική της. 

Είτε φορούσε το λευκό halter φόρεμα που έγινε διάσημο από την περίφημη σκηνή στην ταινία "Seven Year Itch", είτε επέλεγε μια λευκή ζακέτα για να περπατήσει στην παραλία της Σάντα Μόνικα, η ηθοποιός αποτελούσε πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες της εποχής, αλλά και για εκείνες του σήμερα.

Αλλά δεν ήταν μόνο τα ρούχα που σίγουρα την κατέταξαν στη λίστα με τα απόλυτα fashion icons, αλλά και ο τρόπος που η ίδια τα αναδείκνυε και ο αέρας που απέπνεε, ακόμα κι αν το ντύσιμό της αποτελούνταν από ένα τζιν και ένα λευκό πουκάμισο. 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες του ειδώλου που αποδεικνύουν τον λόγο που παραμένει διαχρονική: 

Διαβάστε Επίσης