Η Brooke Shields υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει εκπροσώπηση για τις γυναίκες άνω των 50 στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη

Η 57χρονη ηθοποιός επιθυμεί όλες οι γυναίκες να αγκαλιάσουν την ηλικία τους, όπως ακριβώς κάνει κι εκείνη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Brooke Shields επιθυμεί να εμπνεύσει κι άλλες γυναίκες άνω των 50 να αγκαλιάσουν την ηλικία τους και να χαρούν τη νέα αυτή περίοδο στη ζωή τους, που είναι άκρως παραγωγική. Παρά τα πρότυπα του Hollywood, η ίδια στα 57 της νιώθει πιο σίγουρη από ποτέ για τον εαυτό της σε σχέση με παλαιότερα. Πρόσφατα, το μοντέλο και ηθοποιός μίλησε στο podcast Verywell Mind για την ηλικία των 50 και πώς θα ήθελε όλες οι γυναίκες να το γιορτάζουν. 

Διαβάστε Επίσης

Όπως αναφέρει, η βιομηχανία του θεάματος φέρεται σε μία γυναίκα στα 50 της ως μία μαραμένη, ξεραμένη οντότητα, προωθώντας πως τα πάντα είναι για τους νεότερους ανθρώπους. Ωστόσο, η ίδια κουράστηκε να παίζει αυτό τον ρόλο, όταν συνειδητοποίησε πως "δεν ήταν μέχρι να περάσω τα 50 όταν σκέφτηκα: ένα λεπτό, δεν υπάρχει κανείς που να μου μιλάει. Με προσπερνούν".

Παράλληλα, η ίδια υπογράμμισε το γεγονός πως οι γυναίκες μετά τα 50 δεν έχουν καμία εκπροσώπηση στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ειδικότερα όταν τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει και είναι η στιγμή για όλες αυτές τις μαμάδες επιτέλους να επικεντρωθούν στον εαυτό τους. "Αυτή είναι η περίοδος της ζωής μου που νιώθω επιτέλους περισσότερο σίγουρη για τον εαυτό μου και λιγότερο μπερδεμένη και πολύ ξεκάθαρη για το τι θέλω και το ποια είμαι. Και αυτό έρχεται μόνο με την πάροδο των χρόνων", εξήγησε. 

Η Shield αποσκοπεί με τον τρόπο ζωής της και τη "μάχη" αυτή που δίνει καθημερινά να γίνει έμπνευση και για άλλες γυναίκες, ώστε να αγαπήσουν τον εαυτό τους παρά την ηλικία τους. "Όταν φτάνει σε αυτό, θα μπορείς μόνο να βρεις την ευτυχία και τη σιγουριά και την ηρεμία και την αποδοχή της μοναδικότητας σου μέσα σου, όταν θα ξεκινήσεις να βλέπεις τον εαυτό σου διαφορετικά", δήλωσε, προσθέτοντας πως "ξεκινάς να κάνεις διαφορετικές επιλογές για να υποστηρίξεις αυτό τον υπέροχο, όμορφο, μοναδικό, διαφορετικό άνθρωπο, όμως πρέπει να το εξασκήσεις". 

Διαβάστε Επίσης