Βασίλισσα Ελισάβετ | Έγινε κι επίσημα η δεύτερη μακροβιότερη μονάρχης παγκοσμίως

Η 96χρονη μονάρχης σε δύο χρόνια θα μπορεί να προσθέσει ακόμα ένα ρεκόρ στη θητεία της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ μόλις γιόρτασε το Πλατινένιο της Ιωβηλαίο, την επέτειο για τα 70 χρόνια της χρον βρετανικό θρόνο και πλέον από την περασμένη Δευτέρα θεωρείται και επίσημα η δεύτερη μακροβιότερη μονάρχης παγκοσμίως.

Το ρεκόρ που σημείωσε ξεπέρασε τη θητεία του βασιλιά Bhumibol Afulyadej της Ταιλάνδης που ήταν στον θρόνο για 70 χρόνια και 126 μέρες μέχρι τον θάνατό του το 2016 αλλά και τη θητεία του βασιλιά Johann II του Liechtenstein που βρισκόταν στον θρόνο για 70 χρόνια και 91 μέρες.

Πρώτος παραμένει ο βασιλιάς Louis XIV της Γαλλίας που ήταν μονάρχης για 72 χρόνια και 110 μέρες και θεωρείται μέχρι σήμερα ο μακροβιότερος μονάρχης στην ιστορία, ένα ρεκόρ που η Ελισάβετ θα καταφέρει να ξεπεράσει σε δύο χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Η βασίλισσα Ελισάβετ που φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει το ρεκόρ, γιόρτασε με θεαματικό τρόπο το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της διοργανώνοντας στη Μεγάλη Βρετανία έναν τετραήμερο εορτασμό. Στο μήνυμά της προς το λαό σημείωσε πως "ενώ δεν παρακολούθησα κάθε εκδήλωση από κοντά, η καρδιά μου ήταν μαζί με όλους εσάς και παραμένω δεσμευμένη στο να σας υπηρετώ με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ, με την υποστήριξη της οικογένειάς μου. Με ενέπνευσε η καλοσύνη, η χαρά και η φιλική διάθεση που ήταν τόσο έντονη αυτές τις μέρες και ελπίζω ότι αυτή την νέα αίσθηση του μαζί θα την νιώθουμε για πολλά ακόμα χρόνια. Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και για τον ρόλο που παίξατε όλοι σε αυτούς τους χαρούμενους εαορτασμούς".

Διαβάστε Επίσης