X

Σαν παραμύθι | Όταν η Mary της Δανίας γνώρισε τον πρίγκιπα Frederik σε ένα μπαρ στο Σίδνεϊ

Αν και το όνειρό της Mary Donaldson ήταν να δουλέψει ως κτηνίατρος, εν τέλει κατέληξε να γίνει πριγκίπισσα.

Η ιστορία της πριγκίπισσας Mary και του πρίγκιπα Frederik, του διαδόχου του θρόνου της Δανίας, θύμισε αρκετά υπόθεση χολιγουντιανής κομεντί, αλλά και ενός σύγχρονου παραμυθιού, καθώς η γνωριμία τους έγινε σε ένα μπαρ, χωρίς η τότε Αυστραλή διαφημίστρια να γνωρίζει την ταυτότητα του μέλλοντα συζύγου της.

Διαβάστε Επίσης

Η γνωριμία

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 που έλαβαν χώρα στην Αυστραλία, ο πρίγκιπας Frederik είχε ταξιδέψει στο Σίδνεϊ και ένα βράδυ του Σεπτεμβρίου σε ένα μπαρ γνωρίστηκε με τη Mary Donaldson, δίνοντάς της το όνομα Fred. "Κάτι μου έκανε το κλικ. Δεν ήταν πυροτεχνήματα στον ουρανό ή κάτι τέτοιο, ωστόσο υπήρχε μία αίσθηση ενθουσιασμού", είχε δηλώσει σε συνέντευξή της το 2005 η Mary.

Για το πρώτο μισάωρο της συζήτησής τους, η Donaldson δεν είχε ιδέα ότι μιλούσε με τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας, μέχρι τη στιγμή που κάποιος πήγε προς το μέρος της και πρόδωσε την ταυτότητά του. Όπως είχε εξομολογηθεί, ποτέ στη ζωή της δεν είχε ευχηθεί κάποια στιγμή να γίνει πριγκίπισσα, αντίθετα το όνειρό της ήταν να γίνει κτηνίατρος. Πόσο διαφορετικά λοιπόν ήρθαν τα πράγματα;

Η κρυφή σχέση

Από την πρώτη τους γνωριμία, το ζευγάρι κατάλαβε πως κάτι υπήρχε εκεί, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν μία κρυφή σχέση εξ' αποστάσεως, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. "Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να αγαπήσει τον Frederik ως τον άντρα που είναι και όχι ως τον πρίγκιπα", είχε δηλώσει ο Chris Meehan, ένας φίλος της πριγκίπισσας.

Ο γάμος

Όταν πλέον ήταν αναπόφευκτο να μείνουν χώρια, η Mary πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Κοπεγχάγη το 2002, να ασπαστεί τη Λουθηριανή Εκκλησία και να μάθει τη γλώσσα, που ήταν ένα αρκετά δύσκολο πρότζεκτ. Το 2003 το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του και έναν χρόνο αργότερα ανέβηκαν τα σκαλιά του Καθεδρικού Ναού της Κοπεγχάγης. 

Η σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων

Δεδομένου ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν η αφορμή οι δυο τους να συναντηθούν, οι royals το έχουν ως έθιμο να τους παρακολουθούν διά ζώσης όπως έκαναν τα επόμενα χρόνια του γάμου τους. Πιο αναλυτικά, η Mary και ο Frederik επισκέφθηκαν την Αθήνα το 2004 για να παραβρεθούν στο event, στο Τορίνο το 2006, στο Πεκίνο το 2008, στο Βανκούβερ το 2010, στο Λονδίνο το 2012, στο Σότσι το 2014 και στο Rio το 2016.

Το ζευγάρι φέτος έκλεισε 18 χρόνια γάμου, ενώ μέσα στη χρονιά γιόρτασαν τα 50α γενέθλια της πριγκίπισσας Mary, ένα σημαντικό ορόσημο. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά τον 16χρονο πρίγκιπα Christian, τη 15χρονη πριγκίπισσα Isabella και τα 11 ετών δίδυμα Vincent και Josephine.

Διαβάστε Επίσης