Ο Bill Gates επιθυμεί να αφαιρεθεί από τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Η γενναία δωρεά δισεκατομμυρίων από την προσωπική του περιουσία για φιλανθρωπικό σκοπό.

Όσο κι αν το όνομά του βρίσκεται στη δεκάδα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Bill Gates επιθυμεί αυτό να αλλάξει. Πιο αναλυτικά, ο ιδρυτής της Microsoft δήλωσε πως δεσμεύεται να μεταφέρει 20 δισεκατομμύρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό του Bill & Melinda Gates Foundation από την προσωπική του περιουσία. 

Διαβάστε Επίσης

Αυτό σημαίνει πως σύμφωνα με τα στοιχεία, ο οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα έξοδά του και από 6 να γίνουν 9 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο μέχρι το 2026, όπως επεσήμανε ο Gates.

"Θα κατέβω θέσεις και κάποια στιγμή θα αφαιρεθώ από τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το να δώσω αυτά τα χρήματα δεν είναι καθόλου θυσία. Νιώθω προνομιούχος που ασχολούμαι με την αντιμετώπιση αυτών των σπουδαίων προκλήσεων", δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, προσθέτοντας πως "πιστεύω πως έχω την υποχρέωση να επιστρέψω τους πόρους στην κοινωνία με τρόπο που έχουν σπουδαιότερο αντίκτυπο για τη βελτίωση ζωών".

Ειδικότερα, ο φιλανθρωπικός οργανισμός που ο ίδιος και η πρώην σύζυγός του ίδρυσαν το 2000, ασχολείται με ζητήματα όπως την καταπολέμηση της φτώχειας, των ασθενειών και της ανισότητας στον κόσμο. 

"Το σχέδιό μου είναι να δώσω όλο τον πλούτο μου στον οργασνιμό παρά να τον ξοδέψω στον εαυτό μου και την οικογένειά μου. Δίνω κάποια χρήαμτα και επενδύω σε θέματα υγείας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Αλτσχάιμερ, έξω από τον οργανισμό. Μέσω της Breakthrough Energy, θα συνεχίσω να επενδύω και να δίνω χρήματα για να αντιμετωπίσω την κλιματική αλλαγή. "εξήγησε. 

Να σημειωθεί πως ο Gates βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 113 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι βλέψεις τους είναι άλλες, καθώς επιθυμεί να βγει από αυτό το ελίτ κλαμπ. Άλλωστε, το 2010 ο ίδιος, η πρώην σύζυγός του, Melinda, και ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett είχαν δημιουργήσει το "The Giving Pledge", όπου 40 από τους πιο πλούσιους Αμερικανούς είχαν δεσμευτεί να δώσουν την πλειονότητα του πλούτου τους προκειμένου να λύσουν κάποια σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας. 

Διαβάστε Επίσης