Πρίγκιπας Harry | Πώς ενέπνευσε μια Ουκρανή διασώστρια μετά τα βασανιστήρια από τον ρωσικό στρατό

Η Yulia Paievska κρατούνταν από τις ρωσικές δυνάμεις επί τρεις μήνες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Yulia Paievska εργαζόταν ως εθελόντρια διασώστρια στην Ουκρανία όταν συλλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις και κρατήθηκε επί τρεις μήνες όπου υποβλήθηκε σε βασανιστήρια.

Η Ουκρανή πριν την αιχμαλωσία της σκόπευε να συμμετάσχει στα Invictus Games του πρίγκιπα Harry και όταν απελευθερώθηκε από τον ρωσικό στρατό στα πλαίσια ανταλλαγής κρατουμένων των δύο χωρών, ο δούκας του Sussex της τηλεφώνησε.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ‘The Telegraph’, ο Harry την ενέπνευσε να συνεχίσει να παλεύει: "Είπε ότι στηρίζει την Ουκρανία και όλους εμάς" είπε η 53χρονη τονίζοντας πως "απλά με ενέπνευσε να συνεχίσω τον αγώνα".

Η Paievska βρισκόταν σε απομόνωση και της έδιναν μόλις μισό ποτήρι νερό την ημέρα. Τελικά την μετέφεραν σε ένα μικρό κελί με άλλες 20 γυναίκες όπου οι φρουροί την "χτυπούσαν και με βασάνιζαν με ηλεκτρισμό". Οι Ρώσοι, όπως δήλωσε η ίδια, της έλεγαν ότι "όλοι έχουν ξεχάσει την Ουκρανία" και την προέτρεπαν "να αυτοκτονήσω γιατί θα με σκότωναν έτσι κι αλλιώς".

Όπως είπε "είμαι ευγνώμων στον πρίγκιπα Harry γιατί ήταν μετά τα Invictus Games που οι Ρώσοι σταμάτησαν να με ανακρίνουν και να με βασανίζουν. Νομίζω ότι η διάδοση την πληροφορίας επηρέασε την απόφασή τους να με ανταλλάξουν στην ανταλλαγή κρατουμένων".

Διαβάστε Επίσης