Πριγκίπισσα Diana | Προς πώληση η θαλαμηγός στην οποία πέρασε τις τελευταίες της διακοπές

Το υπερπολυτελές γιοτ ανήκε στον πατέρα του Dodi Al Fayed, του τελευταίου συντρόφου της πριγκίπισσας του λαού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Diana και του συντρόφου της, Dodi Al-Fayed, οι οποίοι απεβίωσαν το 1997 εξαιτίας ενός μοιραίου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος στο Παρίσι. Λίγες ημέρες νωρίτερα, το ζευγάρι είχε απολαύσει τις διακοπές του στο υπερπολυτελές γιοτ του Al-Fayed, κάνοντας κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, από τη Νότια Γαλλία μέχρι τη Σαρδηνία. Σήμερα, η συγκεκριμένη θαλαμηγός, με το όνομα Jonikal που ανήκε στον δισεκατομμυριούχο πατέρα του Al Fayed και πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, Mohamed Al-Fayed, τέθηκε προς πώληση. 

Διαβάστε Επίσης

Ύστερα από τον θάνατο του γιου του, ο Al Fayed είχε προσπαθήσει πολλές φορές να απεμπλακεί από το γιοτ, πράγμα που εν τέλει κατάφερε το 2014, πουλώντας το για 13 εκατομμύρια δολάρια. Πρόσφατα, η θαλαμηγός είχε περάσει στα χέρια του Bassim Haidar, ο οποίος την απέκτησε την περσινή χρονιά, ωστόσο αποφάσισε να πουλήσει το σκάφος για να αγοράσει ένα μεγαλύτερο. Το γιοτ αυτή τη στιγμή βρίσκεται προς ανακαίνιση και αναμένεται να τεθεί επίσημα προς πώληση το επόμενο μήνα. 

Diana γιοτ

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το γιοτ των 63 μέτρων που σήμερα είναι γνωστό ως Bash, αφού είχε μετονομαστεί προηγουμένως σε Sokar, περιλαμβάνει 9 βασικά δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν 18 καλεσμένους, πέραν των 26 ατόμων προσωπικού. Ειδικότερα, το γιοτ περιλαμβάνει τζακούζι, μία επίσημη τραπεζαρία, ένα μπαρ, ένα γραφείο και πολλούς άλλους χώρους. 

Διαβάστε Επίσης