Παγκόσμια θλίψη | Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών

Η επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά την επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, επιβεβαιώθηκε πως η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Ύστερα από ξαφνική επιδείνωση της υγείας της την περασμένη Τετάρτη, η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, που υπήρξε στον βρετανικό θρόνο για πάνω από 70 χρόνια, άφησε την τελευταία της πνοή στο Κάστρο του Μπαλμόραλ.

"Η Βασίλισσα πέθανε γαλήνια στο Μπαλμόραλ το απόγευμα. Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ αυτό το βράδυ και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο", ανέφερε η ανακοίνωση.

Εδώ και αρκετούς μήνες, η μονάρχης αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας και είχε τεθεί πολλές φορές υπό ιατρική παρακολούθηση. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε οδηγηθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ωστόσο η υγεία της είχε βελτιωθεί. Μάλιστα, η εμφάνισή της στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου για τα 70 χρόνια βασιλείας της τον περασμένο Ιούνιο έδιωξε τις αμφιβολίες του κοινού σχετικά με την υγεία της. Δυστυχώς, όμως, στις αρχές του Σεπτεμβρίου η μονάρχης δεν τα κατάφερε. 

Στο πλευρό της βρέθηκε η οικογένειά της, αφού με την ανακοίνωση της επιδείνωσης της κατάστασής της, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας William, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Andrew και ο πρίγκιπας Edward έσπευσαν στο πλευρό της. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου και τη δεύτερη μακροβιότερη βασίλισσα στον κόσμο. Στέφθηκε σε ηλικία 25 ετών, αφού διαδέχθηκε τον πατέρα της, ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του Βασιλιά Γεωργίου, μαχόμενος τον καρκίνο. 

Πηγή: Madamefigaro.gr