Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου λίγο μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Η μακροβιότερη Βρετανίδα μονάρχης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών,  βυθίζοντας τη χώρα σε βαρύ πένθος, όπως και την οικογένειά της. Ο γιος της, Κάρολος, διαδέχθηκε απευθείας τη μητέρα του, πραγματοποιώντας μάλιστα την πρώτη επίσημη ανακοίνωση ως αρχηγός του βρετανικού κράτους. 

"Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητος, είναι μια στιγμή τεράστιας θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθιά την απώλεια μιας λατρεμένης μονάρχη και πολυαγαπημένης μητέρας. Γνωρίζω πως η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, στα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία και τους αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτή της περιόδου του θρήνου και της αλλαγής, η οικογένειά μου κι εγώ θα παρηγορηθούμε με τη γνώση του σεβασμού και της βαθιάς στοργής που η βασίλισσα είχε κερδίσει ευρέως.", ανέφερε η ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, θα παραμείνουν για τη νύχτα στο Μπαλμόραλ και το επόμενο πρωί θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο. 

Διαβάστε Επίσης