Βασίλισσα Ελισάβετ | Φωτογραφίες από το Buckingham Palace - Ο κόσμος πενθεί για τη μακροβιότερη μονάρχη της Μ.Βρετανίας

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο βρετανικό Παλάτι για να αποχαιρετήσει τη βασίλισσα - Τα αφιερώματα ηγετών και σημαντικών προσωπικοτήτων.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ βύθισε σε πένθος τη Μεγάλη Βρετανία, τις χώρες της Κοινοπολιτείας και ολόκληρο τον κόσμο που τη θαύμαζε για την πίστη της και την αφοσίωσή τις στις υπηρεσίες της χώρας της.

Βασίλισσα Ελισάβετ | Φωτογραφίες από το Buckingham Palace - Ο κόσμος πενθεί για τη μακροβιότερη μονάρχη της Μ.Βρετανίας

Πολλοί ήταν οι Βρετανοί που συγκεντρώθηκαν έξω από το Buckingham Palace για να τιμήσουν την μακροβιότερη μονάρχη του κόσμου, να αφήσουν λουλούδια και να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη της.

Buckingham Palace

Οι πύλες του βρετανικού Παλατιού αλλά και άλλα βασιλικά κτίρια, όπως το Windsor Castle, δέχεται αφιερώσεις από όσους θέλουν να αφήσουν κάτι για την αγαπημένη τους βασίλισσα.

Buckingham Palace

Οι φωτογραφίες από το Παλάτι δείχνουν την σημαία μεσίστια να κυματίζει στο Παλάτι αλλά και ένα διπλό ουράνιο τόξο στον βρετανικό ουρανό να θυμίζει στους Βρετανούς πως η βασίλισσα ήταν ο βράχος "πάνω στον οποίο χτίστηκε η χώρα”, όπως είπε χαρακτηριστικά και η πρωθυπουργός, Liz Truss.

Buckingham Palace
Buckingham Palace

Ηγέτες, royals και διάσημοι αποχαιρέτησαν την Ελισάβετ στα social media εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στη βασιλική οικογένεια και εκθειάζοντας την πίστη της βασίλισσας στον θρόνο αλλά και την προσωπικότητά της που της επέτρεψε να αφιερώσει όλη τη ζωή της στις υπηρεσίες του έθνους.

Buckingham Palace

Ο πρόεδρος της Αμερικής, Joe Biden, και η Πρώτη Κυρία, Jill Biden, έγραψαν: "Σε ένα κόσμο διαρκών αλλαγών, εκείνη ήταν μια σταθερή παρουσία και μια πηγή ασφάλειας και περηφάνιας για πολλές γενιές Βρετανών, συμπεριλαμβανομένων και πολλών που δεν γνωρίζουν τη χώρα τους χωρίς εκείνη”.

Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής, Barack Obama και η Michelle Obama, έγραψαν: "Η Michelle κι εγώ είμαστε τυχεροί που γνωρίσαμε την βασίλισσα και είχε μεγάλη σημασία για εμάς. Τότε είχαμε μόλις ξεκινήσει να εξερευνούμε τη ζωή ως πρόεδρος και Πρώτη Κυρία και εκείνη μας καλωσόρισε σε μια παγκόσμια σκηνή με ανοιχτές αγκαλιές και απειρόριστη γενναιοδωρία”.

Ο βασιλιάς Philippe και η βασίλισσα Mathilde του Βελγίου έγραψαν πως "η βασίλισσα είχε μια εξαιρετική προσωπικότητα”, ενώ η βασίλισσα Ράνια έγραψε πως "με βαριά καρδιά αποχαιρετάμε ένα είδωλο αφοσίωσης και ακλόνητης δέσμευσης, μια βασίλισσα που είχε όλα τα χαρακτηριστικά μια πιστής και αφοσιωμένης μονάρχη”.

Ο Elton John έγραψε: "Η Ελισάβετ ήταν ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι σήμερα και θα μου λείψει αφάνταστα”.

Η Barbra Streisand έγραψε: : "Ήταν μια σταθερά για όλους μας. Την σέβονται σε όλο τον κόσμο. Α; αναπαυτεί εν ειρήνη”.

Διαβάστε Επίσης