Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Καρόλου και της Καμίλα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Το βασιλικό ζεύγος έφτασε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να χαιρετήσει το πλήθος που θρηνεί την απώλεια της μονάρχη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, κατέφθασαν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ταξιδεύοντας από τη Σκωτία όπου άφησε την τελευταία της πνοή η βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών. 

Διαβάστε Επίσης

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από το πρωί της 9η Σεπτεμβρίου για να αφήσουν λουλούδια και επιστολές έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, τους οποίους ο βασιλιάς Κάρολος προσπάθησε να χαιρετήσει έναν προς έναν. Λέγοντας ευχαριστώ για τα συλλυπητήρια που δεχόταν και για την παρουσία των εκατοντάδων Βρετανών προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ, ο μονάρχης έσφιξε τα χέρια των παρευρισκομένων και αγκάλιασε αρκετούς που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Κάρολος - Καμίλα

Σε λίγες ώρες, ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να απευθυνθεί στο κοινό για πρώτη φορά ως ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, αναγγέλλοντας το πρώτο του διάγγελμα ως βασιλιάς, το οποίο θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. 

Το βασιλικό ζευγάρι έφτασε στο Λονδίνο νωρίς το μεσημέρι από το Κάστρο του Μπαλμόραλ, όπου πέρασε τη νύχτα ύστερα από τον θάνατο της Ελισάβετ. Ειδικότερα, η κατάσταση της υγείας της εκλιπούσας μονάρχη άρχισε να επιδεινώνεται νωρίς το μεσημέρι, όταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έσπευσαν στη Σκωτία για να είναι μαζί της. Εν τέλει, η ανακοίνωση του θανάτου της κυκλοφόρησε το απόγευμα, αναφέροντας πως η Ελισάβετ έφυγε γαλήνια. 

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε Επίσης