Ποιος θα κληρονομήσει την ανεκτίμητης αξίας συλλογή κοσμημάτων της βασίλισσας Ελισάβετ;

Ποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας θα πάρει τις τιάρες, τις καρφίτσες και τα κοσμήματα της Βρετανίδας μονάρχη;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ διέθετε ίσως την πιο αξιοζήλευτη συλλογή κοσμημάτων που είχε με τη σειρά της κληρονομήσει από την μητέρα της και την εμπλούτισε με νέα κομμάτια που της χάρισαν σημαντικές προσωπικότητες που γνώρισε κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον βρετανικό θρόνο.

Τα κοσμήματα της βασίλισσας θεωρούνται οικογενειακά κειμήλια που περνούν από γενιά σε γενιά, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της συλλογής της πριγκίπισσας Diana που είχαν πάρει οι γιοι της, William και Harry, και συχνά τα φορούν οι σύζυγοί τους, Kate Middleton και Meghan Markle.

Η βασίλισσα είχε κατά καιρούς δανείσει ή χαρίσει κομμάτια από τη συλλογή της τόσο στην Kate και την Meghan όσο και στη σύζυγο του βασιλιά Καρόλου, Καμίλα Πάρκερ, οι οποίες συχνά τα φορούν ως ένδειξε σεβασμού προς την Ελισάβετ.

Ποιος, όμως, θα κληρονομήσει την τεράστια συλλογή από τιάρες, καρφίτσες και κοσμήματα; Η διαθήκη της βασίλισσας θα παραμείνει κλειστή, αλλά το σίγουρο είναι ότι είχε φροντίσει να κάνει μια λίστα με τα ονόματα που θα πάρουν τα κοσμήματα της. Η Καμίλα Πάρκερ ως επόμενη queen consort θα λάβει ένα μεγάλο μερίδιο, όπως, όμως, και η Kate Middleton ως μελλοντική βασίλισσα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο βασιλιάς Κάρολος δικαιούται να πάρει το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής, ενώ ακολουθεί και ο πρίγκιπας William. Όπως είχαν κάνει στο παρελθόν, άλλωστε, και η βασίλισσα Αλεξάνδρα αλλά και η βασίλισσα Mary, κάποια από τα κοσμήματα θα δοθούν και σε άλλες γυναίκες της βασιλικής οικογένειας, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Meghan Markle, η πριγκίπισσα Άννα, η Sophie του Wessex αλλά και οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία ίσως κληρονομήσουν κάποια ξεχωριστά κομμάτια.

Διαβάστε Επίσης