Βασίλισσα Ελισάβετ | Ο συμβολισμός πίσω από τα λουλούδια που στόλιζαν το βασιλικό φέρετρο

Η τρυφερή σύνδεση με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ προκάλεσε μεγάλη θλίψη στο κοινό και την οικογένειά της και δεδομένου ότι πρόκειται για την μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, η κηδεία της και η περίοδος θρήνου δεν θα ήταν μία απλή υπόθεση.

Διαβάστε Επίσης

Το τελετουργικό και ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο λειτούργησαν στην εντέλεια χάρη στον προσεκτικό σχεδιασμό, ωστόσο υπήρχαν και κάποια στοιχεία που δεν ανήκαν καθαρά στο καθήκον και τα πρέπει, αλλά στο συναίσθημα. Ο λόγος για τα λουλούδια που στόλιζαν το βασιλικό φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο πριν την κηδεία βρέθηκε για λίγες ημέρες στο Westminster Hall για το δημόσιο προσκύνημα, όπου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τη μονάρχη.

βασιλικό φέρετρο Ελισάβετ

Πιο αναλυτικά, η σορός της ταξίδεψε από τη Σκωτία και το Εδιμβούργο, καταλήγοντας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου η οικογένεια είχε την ευκαιρία να τη θρηνήσει ιδιωτικά. Ξεκινώντας, λοιπόν, από το Εδιμβούργο, το βασιλικό φέρετρο, στο οποίο είχε τοποθετηθεί η σημαία που συμβολίζει τη μοναρχία και το στέμμα Imperial State Crown, ήταν στολισμένο με διάφορες ανθοσυνθέσεις. Η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε πως στο φέρετρο βρίσκονταν στεφάνια από ντάλιες, μοσχομπίζελα, φλοξ, λευκή καλούνα, πεύκο, τα οποία είχαν μαζευτεί από την κατοικία της Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ. Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα στεφάνια περιελάμβαναν, επίσης, λευκά και πράσινα τριαντάφυλλα, φρέζιες, χρυσάνθεμα με κουμπιά, αποξηραμένο ρείκι,  φυλλώματα και δεντρολίβανο.

Όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, ο συνδυασμός αυτός ήταν ένας τρόπος της βασιλικής οικογένειας για να τιμήσουν και τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο του 2ο21. Ειδικότερα, στο δικό του φέρετρο είχαν τοποθετηθεί τα ίδια λουλούδια, τα οποία είχε επιλέξει προσωπικά η βασίλισσα Ελισάβετ.

Παράλληλα, όταν το φέρετρο της εκλιπούσας μονάρχη μεταφέρθηκε στο Westminster Hall, ανάμεσα στα λουλούδια υπήρχαν επίσης φυλλώματα από πεύκα από τους κήπους του Μπαλμόραλ και λεβάντα από το Windsor. Από την άλλη, πρέπει να σημειωθεί πως τα λευκά τριαντάφυλλα που επιλέχθηκαν ήταν ένας φόρος τιμής στον χαρακτήρα της Ελισάβετ, καθώς συμβολίζουν την αθωότητα και τη λατρεία.

Διαβάστε Επίσης