Βασίλισσα Ελισάβετ | H "αγνωστη" απώλεια που τη σημάδεψε λίγο πριν τον θάνατό της

Ο "σύντροφος ζωής" που έχασε η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών. Ένα χρόνο νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου του 2021, είχε χάσει τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο, σε ηλικία 99 ετών, τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράστηκε μια ολόκληρη ζωή. Στη μακρά ζωή της, βεβαίως, η Ελισάβετ είχε βιώσει και πολλές άλλες σημαντικές απώλειες, όπως εκείνη της Μητέρας της, Βασιλομήτωρ Ελισάβετ και της αδελφής της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, την ίδια μάλιστα χρονιά το 2002, αλλά και της λαοφιλούς νύφης της, Πριγκίπισσας Diana. Λίγο πριν αφήσει τη τελευταία της πνοή, ωστόσο, έμελλε να βιώσει και μία ακόμα σημαντική απώλεια, που όπως υποστηρίζει άρθρο της Daily Mail, "της προκάλεσε απελπισία": το καλοκαίρι πέθανε το αγαπημένο της κόργκι, η Candy, η οποία της κρατούσε συντροφιά επί 18 χρόνια

Διαβάστε Επίσης

Η αδυναμία της Βασίλισσας Ελισάβετ στα σκυλιά της ήταν γνωστή σε όλους. Μάλιστα, μέχρι και πριν από τον θάνατό της, είχε στην παρέα της τέσσερα, μαζί με την Candy. Η Candy, ωστόσο, ήταν μαζί της από το 2004 και ξεπέρασε το προσδόκιμο ζωής των σκυλιών φτάνοντας τα 18. Επιπλέον, μοιραζόταν το ίδιο όνομα με το αγαπημένο Λαμπραντόρ Ριτρίβερ που ανήκε στον σύζυγό της, Φίλιππο. 

Αν και η Candy ήταν πλέον πολύ μεγάλη σε ηλικία, ο θάνατός της στεναχώρησε βαθιά τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Μάλιστα, η εκλιπούσα μονάρχης, που επέβλεπε πάντα προσωπικά την ταφή των σκυλιών της, φρόντισε ώστε η σορός του αγαπημένου της κόργκι να μεταφερθεί στο Λονδίνο και να ταφεί μαζί με το άλλο αγαπημένο της σκυλί, τον Vulcan, που πέθανε το 2020. Τα δυο εναπομείναντα κόργκι της Βασίλισσας, η Sandy και ο Muick, θα αναλάβουν να φροντίζουν στο εξής ο Πρίγκιπας Andrew και η πρώην σύζυγός του, Sarah Ferguson. 

Διαβάστε Επίσης