Ποιος θα αναλάβει τη φροντίδα των κατοικιδίων της βασίλισσας Ελισάβετ;

Τα corgis ήταν η αγαπημένη ράτσα σκύλων της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έχει συνδεθεί άρρηκτα με την εκλιπούσα μονάρχη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η βασιλική οικογένεια συσπειρώθηκε σαν γροθιά για να θρηνήσει τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου. Ύστερα από την κοινή εμφάνιση των Cambridges με τους Sussexes και τη δημόσια παρουσία της υπόλοιπης οικογένειας, προκειμένου να δουν τα λουλούδια που ο κόσμος είχε αφήσει στη βασίλισσα Ελισάβετ, οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά για την κηδεία της μονάρχη, που θα λάβει χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε Επίσης

Και πέρα από την προσωπική της κληρονομιά, για την οποία αρκετοί αναρωτιούνται πού θα καταλήξει, οι φιλόζωοι της παρέας θέλουν να μάθουν για τη μοίρα των δύο κατοικίδιων που περνούσαν χρόνο με τη μονάρχη. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, τα δύο σκυλάκια της βασίλισσας Ελισάβετ θα αναλάβουν ο πρίγκιπας Andrew και η πρώην σύζυγός του, Sarah Ferguson.

"Τα corgi θα επιστρέψουν για να ζήσουν στο Royal Lodge με τον δούκα και τη δούκισσα της Υόρκης. Ήταν η δούκισσα που βρήκε τα κουτάβια, τα οποία ήταν δώρο προς την Α.Μ. από τον δούκα", εξήγησε άτομο από το κοντινό περιβάλλον της οικογένειας.

Sarah Ferguson - πρίγκιπας Andrew

Ειδικότερα, παρά το διαζύγιο που το ζευγάρι είχε πάρει το 1996, οι πρώην σύζυγοι διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και μάλιστα εξακολουθούν να μένουν μαζί στο Windsor. Μάλιστα, η ίδια πηγή αναφέρει πως η Ferguson είχε μία πολύ καλή σχέση με την πρώην πεθερά της και η αγάπη τους για τα σκυλιά και τα άλογα τις είχε φέρει πολύ κοντά. 

Βασίλισσα Ελισάβετ corgi

Όπως είναι γνωστό, τα corgi ήταν η αγαπημένη ράτσα της μονάρχη, η οποία έλαβε το πρώτο της το 1933 από τον πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο, την ημέρα των γενεθλίων της. Από την αγκαλιά της πέρασαν πάνω από 30 corgi και ένα μόνο ήταν μείξη dachshund με corgi, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ράτσα να γίνει σήμα κατατεθέν της βασίλισσας, πράγμα που οδήγησε τις πωλήσεις των corgi να εκτοξευθούν. 

Ωστόσο, μέσα στη δεκαετία του 2010, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αποφασίσει πως δεν θα έπαιρνε κανένα άλλο νέο σκυλάκι, προκειμένου να μην το αφήσει πίσω μετά τον θάνατό της. Βέβαια, το 2021 η μονάρχης δέχθηκε ως δώρο δύο κουτάβια πριν από τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου για να της φτιάξει η διάθεση, όμως το ένα δεν τα κατάφερε. Έτσι, ο πρίγκιπας Andrew τής έκανε ένα ακόμα corgi δώρο στα γενέθλια του πρίγκιπα Φιλίππου, μετά τον θάνατό του, που ήταν το τελευταίο σκυλάκι που είχε ποτέ, κλείνοντας τον κύκλο που άνοιξε το 1933.

Διαβάστε Επίσης