Η Greta Thunberg εξηγεί γιατί το 90% των ρούχων της είναι μεταχειρισμένα

Η νεαρή ακτιβίστρια μίλησε για τον ρόλο της 'fast fashion' στην κλιματική κρίση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Greta Thunberg μίλησε για τον ρόλο της 'fast fashion', της γρήγορης μόδας δηλαδή οικονομικών ρούχων που οι καταναλωτές ανανεώνουν συχνά, στην κλιματική κρίση.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε αμερικάνικο περιοδικό, η νεαρή ακτιβίστρια εξήγησε ότι το 90% των ρούχων που έχει στη ντουλάπα της είναι second hand που έχει πάρει από φίλους και την οικογένειά της.

"Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η fast fashion είναι επιβλαβής για το περιβάλλον αλλά πολλοί άνθρωποι φαίνεται πως πιστεύουν πως πολλοί στη βιομηχανία της μόδας προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι και πιο βιώσιμοι”, είπε η Thunberg προσθέτοντας πως "στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Χρησιμοποιούν αυτό για να κάνουν τους ανθρώπους να νομίζουν ότι κάτι κάνουν, χρησιμοποιούν 'greenwashing'” είπε.

Πρόσφατα, ο οργανισμός CMF είχε κατηγορήσει το SKIMS της Kim Kardashian για 'greenwashing' αφού προωθούσε το brand ως βιώσιμο ενώ στην πραγματικότητα δεν βρέθηκε καμία απόδειξη τέτοιων πρακτικών για την παραγωγή των συσκευασιών των προϊόντων.

Σύμφωνα με την Thunberg, οι καταναλωτές πρέπει να αλλάξουν την οπτική τους σχετικά με τα ρούχα που επιλέγουν: "Πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτή την οπτική για τον πλανήτη. Διαρκώς μαζεύουμε πράγματα και μετά τα πετάμε. Ως ακτιβιστές καταλαβαίνουμε τη σύνδεση ανάμεσα στην πετρελαιοβιομηχανία και τη γρήγορη μόδα, αλλά οι άνθρωποι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν απόλυτα τις επιπτώσεις της fast fashion”.

Διαβάστε Επίσης