Βασίλισσα Ελισάβετ | H εξαιρετικά σπάνια δημόσια απάντησή της στα δημοσιεύματα περί απιστίας του πρίγκιπα Φίλιππου

Κι όμως η Βρετανίδα μονάρχης είχε μιλήσει για τις φήμες που ήθελαν τον δούκα του Εδιμβούργου να έχει ερωμένες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ να έχαιρε του σεβασμού και της πίστης του βρετανικού λαού κατά τη διάρκεια των 70 χρόνων της στον θρόνο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα αρνητικά δημοσιεύματα δεν άγγιξαν και τη δική της ζωή. Η Βρετανίδα μονάρχης μπορεί να μην δέχτηκε πόλεμο από τα μίντια- όπως η Meghan Markle ή λίγο παλιότερα η Kate Middleton- αλλά είχε δυσαρεστηθεί αρκετά με τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί απιστίας του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου.

Όπως παρουσίασε και ο πέμπτος κύκλος του ‘The Crown’, φήμες ήθελαν τον δούκα του Εδιμβούργου να έχει εξωσυζυγική σχέση με την Penelope Knatchbull ενώ για όσο διάστημα ήταν παντρεμένος με τη βασίλισσα του είχαν χρεώσει κι άλλες ερωμένες, όπως μια Ρωσίδα μπαλαρίνα, αλλά και άλλες γυναίκες που γνώριζε στις βασιλικές περιοδείες του. Σύμφωνα με τον βιογράφο της βασιλικής οικογένειας, Andrew Morton, όμως, δεν υπήρξε ποτέ καμιά απόδειξη απιστίας του Φίλιππου.

"Νομίζω ότι η μεγαλύτερη παρανόηση για τη βασιλική οικογένεια είναι ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος έπαιζε μακριά από το σπίτι όλη την ώρα. Θυμάμαι ότι ξεκίνησα να γράφω για την βασιλική οικογένεια το 1982. Μέσα σε ένα χρόνο μου είχαν πει ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε μυστικές οικογένειες στο Norfolk, στη Μάλτα, στη Μελβούρνη, στη Γερμανία. Αυτό που μαθαίνεις είναι ότι η βασιλική οικογένεια πάντα περιτριγυρίζεται από κουτσομπολιό και φήμες. Και νομίζω ότι ο κόσμος έψαχνε για ερωμένες του για χρόνια και δεν βρήκαν τίποτα", είπε ο Morton.

Όπως αποκάλυψε ο συγγραφέας "το 1956 ήταν ένα κλασικό παράδειγμα. Εκείνη πρότεινε στον Φίλιππο να κάνει παγκόσμια περιοδεία με το πλοίο Royal Britannia" και πρόσθεσε πως αυτό το ταξίδι πυροδότησε πολλές φήμες: "Υπήρχαν φήμες για άγρια πάρτι στο πλοίο. Και τότε ο καλός του φίλος, ο προσωπικός του γραμματές Michael Parker πήρε διαζύγιο και έφυγε νωρίτερα από το πλοίιο. Κι αυτό ξεκίνησε νέες φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις του Φίλιππου στο Λονδίνο. Η βασίλισσα ήταν τόσο αναστατωμένη που αναγκάστηκε να κάνει μια ανακοίνωση μέσω του Buckingham, για πρώτη φορά στην ιστορία αρνήθηκε δημόσια ότι ο γάμος της είχε προβλήματα".

Διαβάστε Επίσης