Βασιλιάς Κάρολος | Ο βασιλικός τίτλος που πήρε από τον πρίγκιπα William για να τον παραχωρήσει στην Kate Middleton

Οι νέες αλλαγές που ανακοινώθηκαν εκ μέρους του νέου μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από την ημέρα που ανέλαβε τον βρετανικό θρόνο από τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ, ο βασιλιάς Κάρολος προσπαθεί να ακολουθεί με ακρίβεια τα βήματά της, ώστε να συνεχίσει το καλό έργο της. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνει πρωτοβουλίες από μόνος του, δεδομένου ότι πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι νέοι τίτλοι που δόθηκαν στην Kate Middleton, τον πρίγκιπα William και τη σύζυγό του, Καμίλα

Ειδικότερα, ο νέος μονάρχης παραχώρησε στη νύφη του τον τιμητικό τίτλο του Συνταγματάρχη των Ιρλανδών Φρουρών, δεδομένου ότι η ίδια και ο σύζυγός της έχουν συνδεθεί με το στρατιωτικό σώμα εδώ και μία δεκαετία, αφού την ημέρα του St. Patrick βρίσκονται συνήθως εκεί για να γιορτάσουν το ξεχωριστό γεγονός και να παρακολουθήσουν την παρέλαση. 

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος τίτλος ανήκε μέχρι και πριν από λίγο στον πρίγκιπα William, ο οποίος είχε λάβει το συγκεκριμένο αξίωμα από τη γιαγιά του, δύο μήνες πριν παντρευτεί την Kate Middleton. Φυσικά, δεν ήταν ότι ο πρίγκιπας William δεν έκανε καλή δουλειά, αλλά δεδομένου ότι έλαβε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας ύστερα από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, έπρεπε να λάβει τον τίτλο του Συνταγματάρχη των Ουαλών Φρουρών που ταιριάζει περισσότερο στη θέση του. 

Από την άλλη και η σύζυγος  του, Καμίλα, έλαβε έναν νέο τίτλο, αφού ο βασιλιάς την έχρισε Συνταγματάρχη των Γρεναδιέρων Φρουρών, μία θέση που κατείχε ο πρίγκιπας Andrew, πριν η μητέρα του του αφαιρέσει τους στρατιωτικούς του τίτλους, ύστερα από το σκάνδαλο με τον Jeffrey Epstein. 

Πριν από λίγες ημέρες, ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα διοργάνωσαν για πρώτη φορά το προ-χριστουγεννιάτικο δείπνο που ήταν μία παράδοση για τη βασιλική οικογένεια, που αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στο κάστρο του Windsor, ύστερα από 2 χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Φέτος θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ, ένα γεγονός που θα βαρύνει το γιορτινό κλίμα, δεδομένου ότι η εκλιπούσα μονάρχης ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην οικογένειά της και τον βρετανικό λαό. 

Διαβάστε Επίσης