Ο Bill Gates αναφέρθηκε (ξανά) στο διαζύγιό του σε μία συναισθηματική εξομολόγηση

Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος εξομολογήθηκε επίσης πως σκοπεύει να βγει από τη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Bill Gates έκανε την ανασκόπηση της χρονιάς, δίνοντας μια ενημέρωση για τα αποτελέσματα του φιλανθρωπικού του οργανισμού, για τις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και για την κλιματική αλλαγή. Τη φετινή χρονιά, ωστόσο, το καθιερωμένο κείμενο που έγραψε στο προσωπικό του blog είχε έναν συναισθηματικό τόνο, αναφερόμενος στην οικογένειά του και το διαζύγιό του. 

Ειδικότερα, ο ίδιος μίλησε πρώτη φορά για το γεγονός ότι θα γίνει παππούς, αφού η κόρη του πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε πως περιμένει το πρώτο της παιδί. Όπως εξήγησε, "άρχισα να βλέπω τον κόσμο μέσα από έναν νέο φακό πρόσφατα, όταν η μεγαλύτερη κόρη μου μου χάρισε τα πιο απίστευτα νέα ότι θα γίνω παππούς τον επόμενο χρόνο. Πληκτρολογώντας απλά αυτή τη φράση ότι θα γίνω παππούς του χρόνου, με κάνει να συγκινούμαι. Και η σκέψη μού δίνει μία νέα οπτική για τη δουλειά μου. Όταν σκέφτομαι για τον κόσμο όπου το εγγόνι μου θα γεννηθεί, εμπνέομαι περισσότερο από ποτέ να βοηθήσω τα παιδιά και τα εγγόνια όλων να έχουν μία ευκαιρία να επιβιώσουν και να διαπρέψουν".

Παράλληλα, αποκάλυψε την επιθυμία του να αφαιρεθεί από τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, υπογραμμίζοντας πως "τον Οκτώβριο θα κλείσω τα 67. Είναι δύσκολο να πιστέψω πως είμαι τόσο - στην Αμερική οι περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας μου παίρνουν σύνταξη". Ωστόσο, ο ίδιος δεν σταματά, παρά σκοπεύει να συνεχίσει το έργο του, ακόμα κι αν δεν βρίσκεται στη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου. "Ωστόσο, δεν με νοιάζει σε ποια θέση θα βρίσκομαι στη λίστα με τους πλουσιότερους στον κόσμο. Ξέρω πως όσο ήμουν επιτυχημένος στο να δίνω, θα πέσω και θα βγω τελικά από τη λίστα τελείως", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Gates, φυσικά, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στο διαζύγιό του από τη Melinda Gates, με την οποία ήταν παντρεμένος για 27 χρόνια, κάτι που ανέτρεψε ό,τι γνώριζε για τη ζωή. "Με την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πτώση της οικονομίας, τα τελευταία 3 χρόνια ήταν τα δυσκολότερα στην πρόσφατη μνήμη. Όλοι στον κόσμο βίωσαν απώλεια κατά τη διάρκεια της εποχής αυτής - των αγαπημένων τους, της οικονομικής ασφάλειας ή του τρόπου ζωής. Εξαιτίας της θέσης μου προστατεύομαι από αυτές τις δυσκολίες. Όμως κι εγώ έφτασα στο πιο χαμηλό επίπεδο της προσωπικής μου ζωής τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου του πατέρα μου και του τέλους του γάμου μου", εξομολογήθηκε.

Ωστόσο, πλέον ο ίδιος δεν παίρνει καμία ευχαρίστηση στο να είναι πλούσιος. "Το να είμαι πλούσιος κάνει τη ζωή μου πιο άνετη, αλλά όχι γεμάτη. Γι' αυτό, χρειάζομαι οικογένεια, φίλους και μία δουλειά, όπου μπορώ να εργάζομαι σε πράγματα που έχουν σημασία. Είμαι ευγνώμων που έχω αυτά τα τρία", ολοκλήρωσε τον συλλογισμό του. 

Διαβάστε Επίσης