Το πρώτο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Καρόλου ως βασιλιάς

Ο Κάρολος συνεχίζει την χριστουγεννιάτικη παράδοση του Παλατιού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το πρώτο του τηλεοπτικό μήνυμα στους Βρετανούς και τα μέλη της κοινοπολιτείας θα απευθύνει αυτά τα Χριστούγεννα ο Κάρολος ως Βασιλιάς. Το Παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα από τη μαγνητοσκόπηση του χριστουγεννιάτικου λόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο St George's Chapel στο Windsor Castle, και σ' αυτή μπορεί να δει κανείς τον βασιλιά Κάρολο να στέκεται δίπλα σ' ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο, μάλιστα, είναι διακοσμημένο με στολίδια από ανακυκλωμένα υλικά και φυσικά στοιχεία, όπως κώνους από πεύκα. 

Στη ανακοίνωση του Buckingham Palace, αναφέρεται επίσης ότι το δέντρο στη συνέχεια αξιοποιήθηκε από το παρεκκλήσι ώστε να μπορούν να το απολαύσουν από κοντά οι επισκέπτες, ενώ η διακόσμηση του χώρου αξιοποιεί φυλλωσιές και φυτά της Αγγλικής φύσης. 

Το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου θα μεταδοθεί τηλεοπτικά ανήμερα τα Χριστούγεννα, όπως συμβαίνει από το 1957 οπότε η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε η πρώτη που κάθισε μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες για να απευθύνει χριστουγεννιάτικο μήνυμα στη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας. Ο γιος της Κάρολος, που τη διαδέχτηκε μετά τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο, θα είναι ο δεύτερος βασιλιάς που απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα στον λαό του. Ο προ-πάππους του, ο βασιλιάς George V, ήταν ο μονάρχης που ξεκίνησε αυτή την παράδοση μεταδίδοντας το μήνυμά του μέσω ραδιοφώνου το 1932, ενώ ο παππούς του, ο βασιλιάς George VI, πήρε τη σκυτάλη το 1937. 

Η τηλεοπτική μετάδοση του χριστουγεννιάτικου μηνύματος του Καρόλου θα συνοδεύεται από τα κάλαντα και τον εθνικό ύμνο που τραγούδησε η χορωδία του St George's Chapel. 

Σύμφωνα με πηγές από το Παλάτι, στο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου θα περιλαμβάνεται αναφορά στον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. "Ο βασιλιάς νιώθει συμπόνοια για όσους βιώνουν απώλειες. Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τη βασίλισσα Ελισάβετ να πηγαίνει με την οικογένεια της την ημέρα των Χριστουγέννων στην εκκλησία. Φέτος, θα είναι μια χρονιάς αναπόλησης και θλίψης"