Βασίλισσα Margrethe | Το πορτρέτο για το Ιωβηλαίο της με τους γιους της και τις συζύγους τους

Λίγες μέρες πριν αφαιρεθούν οι βασιλικοί τίτλοι των εγγονών της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Margrethe της Δανίας γιορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων της στον θρόνο με ένα νέο πορτρέτο της. Η 82χρονη royal πόζαρε στο Christianborg Palace μαζί με τους δύο γιους της, Frederik και Joachim, και τις συζύγους τους, την Mary της Δανίας και την Alexandra.

Η δημοσίευση του πορτρέτου έρχεται λίγες μέρες πριν αφαιρεθούν και επίσημα οι βασιλικοί τίτλοι των εγγονών της, των παιδιών του μικρότερου γιου της, Joaquim. Όπως είχε ανακοινώσει και η ίδια η βασίλισσα της Δανίας από την 1η Ιανουαρίου του 2023 τα τέσσερα εγγόνια της, ο πρίγκιπας Nikolai, ο πρίγκιπας Felix, o πρίγκιπας Henrik και η πριγκίπισσα Athena δεν θα έχουν πια τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας αλλά του δούκα και της δούκισσας του Monpezat.

Τα παιδιά του πρίγκιπα Joaquim θα διατηρήσουν τη θέση τους στη λίστα διαδοχής του θρόνου αλλά θα χάσουν τους τίτλους ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα έχουν μια πιο φυσιολογική ζωή εκτός Παλατιού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόφαση της βασίλισσας δημιούργησε προβλήματα στη βασιλική οικογένεια της Δανίας, με τον 53χρονο γιο της να δηλώνει ότι ένιωσε παραγκωνισμένος από την είδηση και πως η μητέρα του τον είχε ενημερώσει για την απόφασή της μόλις πέντε μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση.

Αντίθετα, η Margrethe δήλωσε πως η κίνηση αυτή προετοιμαζόταν εδώ και καιρό και έγινε για το συμφέρον των εγγονών της, ενώ δημοσίευσε και μια δημόσια απολογία λέγοντας ότι είχε υποτιμήσει το πόσο αυτή η απόφαση θα μπορούσε να επηρεάσει την οικογένειά της.

Διαβάστε Επίσης