Η Paulina Porizkova για τη σημασία της γυναικείας αλληλεγγύης

"Η υποστήριξη των γυναικών γύρω μου έχει γίνει το ασφαλές μου μέρος".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν στο παρελθόν εκείνο που την ένοιαζε όταν θα έβγαινε έξω ήταν τα βλέμματα των αντρών και το πώς θα ένιωθε θελκτική από αυτά, πλέον στα 57 της η Paulina Porizkova ενδιαφέρεται να περιστοιχίζεται από γυναίκες που την κάνουν να αισθάνεται ασφαλής. Ύστερα από αρκετά χρόνια ενδοσκόπησης και ψυχανάλυσης, το διάσημο μοντέλο έχει συμφιλιωθεί με την ηλικία και τον εαυτό της, απολαμβάνοντας τη ζωή.

Πριν από λίγες ημέρες η Porizkova εμφανίστηκε στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας "Maybe I Do", όπου είχε την ευκαιρία να επανασυνδεθεί με ταλαντούχες και ενδιαφέρουσες γυναίκες, μεταβαίνοντας στο "ασφαλές μέρος" της. 

"Αυτές τις ημέρες όταν βγαίνω έξω, η χαρά μου είναι να συναντώ γυναίκες. Όταν ήμουν νεότερη, ήταν τα πάντα γύρω από το ανδρικό βλέμμα, με το οποίο έπαιρνα την επιβεβαίωση ότι ήμουν θελκτική. Σήμερα, χρειάζομαι μόνο επιβεβαίωση από την επιθυμία του ενός συντρόφου, εκείνου που επιθυμώ εγώ. Ένα κομπλιμέντο από μία γυναίκα είναι αυτό που κάνει την καρδιά μου να λιώσει. Η υποστήριξη των γυναικών γύρω μου έχει γίνει το ασφαλές μέρος μου. Οι φίλες μου, παλιές και νέες, κάνουν τη ζωή μου πλούσια σε δεσμούς, κατανόηση και αγάπη. Καμιά φορά εκπλήσσομαι από αυτό τον νέο κόσμο. Είναι ένας κόσμος ωρίμασης, γενναιοδωρίας, σοφίας. Αντί να ανταγωνιζόμαστε η μία την άλλη - ως πεπειραμένες γυναίκες - τώρα υποστηρίζουμε και κρατούμε η μία την άλλη", έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της που συνόδευε μία φωτογραφία από την πρεμιέρα. 

Η Porizkova τον τελευταίο καιρό έχει στραφεί προς τη συγγραφή, θέλοντας να μοιραστεί τις σκέψεις της και τους προβληματισμούς της με τους followers της. Παράλληλα, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με ιστορίες και αποστάγματα ζωής με σκοπό να ενθαρρύνει κι άλλες γυναίκες να σταματήσουν να καταβάλλονται από ανασφάλειες, στερεότυπα και τα μη της κοινωνίας. Η Paulina Porzikova αναμφίβολα έχει γίνει ένα πρότυπο για τις γυναίκες κάθε ηλικίας που μόλις κατάφεραν να βρουν την εσωτερική τους φωνή.

Διαβάστε Επίσης