Ο Donald Trump είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για 34 κακουργήματα

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για τον παράνομο χρηματισμό της πρώην πορνοστάρ Stormy Daniels.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αφού το σώμα των ενόρκων έκρινε πως έπρεπε να απαγγελθούν στον Donald Trump κατηγορίες για τον παράνομο χρηματισμό της πρώην πορνοστάρ Stormy Daniels κατά την προεδρική του καμπάνια το 2016, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να κατηγορηθεί με 34 κακουργήματα. 

Σύμφωνα με το Yahoo News, μία αναφορά από την αστυνομία της Νέας Υόρκης θα κατατεθεί στο δικαστικό σύστημα με μία περίληψη των κατηγοριών πριν αυτές απαγγελθούν επίσημα στον Trump. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Alvin Bragg, κατάφερε να "μετατρέψει" τις κατηγορίες από πλημμελήματα σε κακουργήματα τάξεως Ε, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο για τον ποινικό κώδικά της Νέας Υόρκης που αφορά διάπραξη εγκληματικής πράξης με σκοπό την απόκρυψη άλλου εγκλήματος.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, ο Trump δεν πρόκειται να μπει στη φυλακή καθώς δεν υπάρχει φόβος για φυγή, ούτε ο εισαγγελέας έχει δεχθεί κάποια απειλή για τη σωματική του ακεραιότητα. Για όποιον δεν είχε παρακολουθήσει την υπόθεση, όταν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν εν μέσω της προεδρικής καμπάνιας του 2016 είχε πληρώσει την πρώην πορνοστάρ για να μην αποκαλύψει την παράλληλη σχέση τους. Δυστυχώς, για τον ίδιο οι φήμες επανήλθαν στην επικαιρότητα το 2018 όταν "ξέσπασε" επίσημα το σκάνδαλο.

Όσο κι αν ο Trump δεν μπορούσε να αρνηθεί το γεγονός πως είχε μεταφέρει το ποσό των 130 χιλιάδων δολαρίων στην Daniels, αφού υπήρχαν στοιχεία που το επιβεβαίωναν, δεν παραδέχθηκε ποτέ πως υφίστατο ερωτική σχέση μεταξύ τους. 

Διαβάστε Επίσης