Βασιλιάς Κάρολος | Το αδημοσίευτο οπτικοακουστικό υλικό από την παιδική του ηλικία

Λίγες ημέρες πριν από την τελετή στέψης του νέου Βρετανού μονάρχη, κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ του BBC που ακολουθεί την πορεία του μέχρι την απόκτηση του θρόνου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

"Είχα πράγματι μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία", ακούγεται να λέει ο βασιλιάς Κάρολος στο νέο ντοκιμαντέρ του BBC "Charles R: The Making of A Monarch", που κυκλοφόρησε πρόσφατα και είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του σταθμού. Πρόσφατα, ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας στο Instagram, δημοσίευσε ένα βίντεο από το εν λόγω αφιέρωμα, στο οποίο βλέπουμε αδημοσίευτο υλικό από την παιδική ηλικία του νέου μονάρχη και προσωπικές στιγμές με τους γονείς του, βασίλισσα Ελισάβετ και πρίγκιπα Φίλιππο. 

Όπως εξομολογείται ο βασιλιάς Κάρολος, θυμάται πως είχε πολλά γέλια με τους γονείς του, ωστόσο δεν ξεχνά το γεγονός πως η μητέρα του ήταν συνεχώς απασχολημένη με ζητήματα του "στέμματος". Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να περάσει αρκετό χρόνο της παιδικής του ηλικίας, με τη γιαγιά του, βασιλομήτωρ Ελισάβετ, μέσω της οποίας καλλιέργησε την αγάπη του για την κηπουρική. 

Παράλληλα, ο ίδιος παραδέχθηκε πως όταν η μητέρα του ανέλαβε τον βρετανικό θρόνο, ύστερα από τον θάνατο του παππού του, θα πρέπει να έπαθε ένα μεγάλο σοκ εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας της, κατά το οποίο θα ήθελε σίγουρα να κάνει άλλα πράγματα, ανάμεσα στα οποία ήταν και το μεγάλωμα της οικογένειάς της. 

Στο βίντεο εξακολουθούμε να βλέπουμε στιγμιότυπα από τα πρώτα χρόνια της ζωής του Καρόλου, ο οποίος σε ηλικία 4 ετών έγινε διάδοχος του βρετανικού θρόνου, αλλά και από την τελετή στέψης της μητέρας του, στην οποία ο νέος μονάρχης είχε δώσει το παρών. Ο βασιλιάς Κάρολος εξομολογήθηκε πως λίγες ημέρες νωρίτερα η μητέρα του φορούσε το στέμμα στο σπίτι για να το συνηθίσει επειδή ήταν πολύ βαρύ, ενώ σημείωσε πως θυμάται κάθετί από εκείνη την ημέρα, όπου η γιαγιά του τον παρότρυνε να αποτυπώσει στο μυαλό του κάθε στιγμή. 

Εβδομήντα χρόνια αργότερα, η ίδια στιγμή έφτασε για εκείνον, με το Παλάτι να βρίσκεται εν μέσω προετοιμασιών, αφού η τελετή στέψης βρίσκεται λίγες ημέρες μακριά. Ήδη οι 2000 καλεσμένοι έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκονται βασιλείς από τον παγκόσμιο χάρτη, αρχηγοί κρατών, Βρετανοί ευγενείς, διάσημοι και μέλη της ευρύτερης οικογένειας. 

Διαβάστε Επίσης