Καμίλα | Το ρούχο της βασίλισσας Ελισάβετ που θα φορέσει στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Λίγες ημέρες πριν από την εμβληματική τελετή στέψης, αποκαλύφθηκε ότι το ρούχο της Καμίλα θα έχει μία "γεύση" από την βασίλισσα Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μόλις μία εβδομάδα πριν από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, όλοι αναρωτιούνται τι τελικά θα φορέσει τόσο ο βασιλιάς Κάρολος όσο και η σύζυγος του, Καμίλα, στην εμβληματική τελετή που αναμένεται να αφήσει το δικό της στίγμα στην ιστορία του Παλατιού

Σε αυτό το μήκος κύματος, το απόγευμα του Σαββάτου κυκλοφόρησαν νέες φωτογραφίες από τα στέφανα που θα φορέσουν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα (τίτλος που αποδόθηκε στη σύζυγό του Καρόλου μέσα από την επίσημη πρόσκληση του Παλατιού) Καμίλα στην τελετή της 6ης Μαΐου στο Αβαείο του Westminster.

Καμίλα | Το ρούχο της βασίλισσας Ελισάβετ που θα φορέσει στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Μένοντας πιστοί στην παράδοση και τους κανόνες που ορίζει το Πρωτόκολλο, Κάρολος και Καμίλα θα φορέσουν ο καθένας δύο διαφορετικές ρόμπες κατά τη διάρκεια της στέψης: την Βασιλική Ρόμπα, την οποία οι μονάρχες φορούν σε επίσημες και ειδικές εκδηλώσεις και την Κληρονομική Ρόμπα, η οποία αφορά αποκλειστικά την τελετή στέψης. Οι πρώτες συνηθίζεται να φοριούνται κατά την άφιξη στο Αβαείο του Westminster, ενώ οι δεύτερες επιλέγονται κατά την αναχώρηση και είναι παραδοσιακά πιο προσωπικές.

Στις νέες εικόνες που κυκλοφόρησαν, δείχνουν την ομάδα κεντήματος της Βασιλικής Σχολής Βελώνων να συντηρεί την Βασιλική Ρόμπα του Βασιλιά, την οποία θα φορέσει ο Κάρολος κατά την άφιξή του στο Αβαείο του Westminster, και την Κληρονομική Ρόμπα της Καμίλα, την οποία θα φορέσει μετά τη στέψη της. Ως δούκισσα της Κορνουάλης, η Καμίλα έγινε προστάτιδα της Βασιλικής Σχολής Χειροτεχνίας το 2017.

Η Βασιλική Πολιτειακή Ρόμπα είναι κατασκευασμένη από βυσσινί βελούδο και φορέθηκε από τον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ', τον παππού του βασιλιά Καρόλου, κατά τη στέψη του 1937. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη στέψη, η Βασιλική Σχολή Χειροτεχνίας συντήρησε το βελούδο, ενώ η φόδρα και η χρυσή δαντέλα αποτελεί δημιουργία του οίκου Ede & Ravenscroft.

Για τη δεύτερη ρόμπα της τελετής στέψης, ο βασιλιάς Κάρολος θα φορέσει τη βασιλική ρόμπα του Estate, κατασκευασμένη από πορφυρό μεταξωτό βελούδο κεντημένο με χρυσό, ένδυμα που φόρεσε επίσης ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄ το 1937.

Με τη σειρά της, η Καμίλα θα φορέσει την Πολιτειακή Ρόμπα που είχε αρχικά φτιαχτεί για τη βασίλισσα Ελισάβετ, μητέρα του βασιλιά Καρόλου, για τη στέψη της το 1953. Είναι κατασκευασμένη από βυσσινί βελούδο και έχει συντηρηθεί με προσαρμογές που έγιναν από τους Ede και Ravenscroft πριν από τη στέψη, μία κίνηση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς η Καμίλα ετοιμάζεται να φορέσει ένα ένδυμα που συνόδευσε την βασίλισσα Ελισάβετ στην δική της ιστορική τελετή στέψης. 

Διαβάστε Επίσης