"Η πραγματική βασίλισσα" | Τα εκατομμύρια σχόλια στα social media για την πριγκίπισσα Diana

Αρκετοί χρήστες των social media έδειξαν πως δεν ξεχνούν τίποτα από την ιστορία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όπως η πριγκίπισσα Άννα έδειξε πως δεν αναγνωρίζει την Καμίλα ως τη νέα βασίλισσα, μέσω μιας φήμης που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, έτσι αρκετοί χρήστες των social media ήθελαν να εκφράσουν με τη σειρά τους τη δυσαρέσκειά τους, δηλώνοντας δημόσια τη δική τους άποψη πάνω στο θέμα. Ειδικότερα, αρκετοί ήταν εκείνοι που υπογράμμισαν την απουσία της πριγκίπισσας Diana, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ήταν εκείνη που κανονικά θα έπρεπε να κάθεται στον βρετανικό θρόνο.

"Η πραγματική βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας θα είναι για πάντα η Diana", έγραψε ένα άτομο στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτηση από μία σειρά φωτογραφιών της εκλιπούσας πριγκίπισσας. "Η βασίλισσα που δεν είχαμε ποτέ. Τι θλιβερή, θλιβερή ιστορία. Η βασίλισσα της καρδιάς μας", ανέφερε ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος σημείωσε στη δημοφιλή πλατφόρμα πως "η πριγκίπισσα Diana είναι η μοναδική αληθινή βασίλισσα σήμερα και κάθε μέρα". 

Ακόμα και μετά το διαζύγιο της πριγκίπισσας Diana από τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, η ίδια παρέμεινε ως η αγαπημένη του κοινού, γι'αυτό άλλωστε είχε λάβει το ψευδώνυμο: "η πριγκίπισσα του λαού". Ωστόσο, δεν έλειψε και η αντίθετη άποψη στο Twitter, σύμφωνα με την οποία η Diana δεν θα νοιαζόταν για την τελετή στέψης. "Όχι. Είχε προχωρήσει με τη ζωή της. Θα έπινε το cocktail της χωρίς να νοιάζεται. Δεν θα ήταν μικροπρεπής σαν το μισό Twitter. Θα αγαπούσε τον γιο της, τον διάδοχο του θρόνου και θα υποστήριζε την οικογένειά της", εξήγησε ένας χρήστης του Twitter.

Το γεγονός πως η Diana δεν μπορούσε να φύγει από το μυαλό των Βρετανών την ημέρα της στέψης του Καρόλου ήταν χάρη στη μεγάλη επιρροή της - ακόμα και μετά τον θάνατό της- αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι έφυγε τόσο άδοξα. Ωστόσο, ίσως πράγματι η Diana να μην νοιαζόταν να γίνει βασίλισσα και να αναλάβει τον βρετανικό θρόνο, αφού η ίδια είχε απαντήσει σε αυτή την ερώτηση πολύ πριν τον θάνατό της. Στην περιβόητη συνέντευξη στον Martin Bashir, η οποία αποδείχθηκε μετά από δεκαετίες πως πραγματοποιήθηκε με δόλιο τρόπο, η πριγκίπισσα Diana είχε προβλέψει πως δεν θα γινόταν βασίλισσα. "Όχι, δεν το νομίζω. Θα ήθελα να είμαι η βασίλισσα της καρδιάς των ανθρώπων, στις καρδιές των ανθρώπων. Όμως, δεν βλέπω τον εαυτό μου να γίνεται βασίλισσα αυτή της χώρας. Δεν πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι θα με ήθελαν για βασίλισσα. Για την ακρίβεια, όταν λέω πολλοί άνθρωποι εννοώ τον θεσμό στον οποίο είμαι παντρεμένη", είχε δηλώσει. 

Διαβάστε Επίσης