Βασιλιάς Κάρολος | Ο λόγος που απομάκρυνε εργαζόμενο του BBC από την τελετή στέψης

Η κίνηση ενός εικονολήπτη του BBC που εξόργισε τον βασιλιά Κάρολο λίγες στιγμές πριν την τελετή στέψης του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου να είχε την απαραίτητη λάμψη, αυστηρά επιλεγμένους καλεσμένους και δόσεις ενθουσιασμού και λαμπερής ατμόσφαιρας, ένα περιστατικό, όμως σύμφωνα με τη Sun, ήταν αρκετό για να φέρει στην επιφάνεια ένα διαφορετικό πρόσωπο του βασιλιά Καρόλου.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ανώτερος εργαζόμενος του BBC φέρεται να αποκλείστηκε από την τελετή στέψης χωρίς να του επιτραπεί η είσοδος στην μεγαλειώδη εκδήλωση. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την υπόνοια του βασιλιά ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος "προσπαθούσε να καταγράψει ένα από τα μυστικά μέρη της τελετής” κατά τη διάρκεια της πρόβας.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο βασιλιάς φέρεται να παρατήρησε αυτή την ανεπίτρεπτη και μη σύμφωνη με τους κανόνες συμπεριφορά του εικονολήπτη του BBC. Ο εργαζόμενος φαίνεται να βιντεοσκοπεί κρυφά τη διαδικασία για το ιερό χρίσμα. Μόλις η πράξη αυτή επιβεβαιώθηκε, η ασφάλεια επενέβη και απομάκρυνε ταχύτατα τον εικονολήπτη, ο οποίος λίγα λεπτά μετά τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο άνδρας, ο οποίος εθεάθη να έχει απομακρυνθεί από το επίσημα καθορισμένο σημείο του και να βρίσκεται αρκετά κοντά στο παραβάν πίσω από το οποίο γινόταν η πρόβα για τη στιγμή του ιερού χρίσματος με το κινητό του τηλέφωνο ενεργοποιημένο, απομακρύνθηκε με συνοδεία ασφαλείας από τις εγκαταστάσεις ύστερα από εντολή του βασιλιά Καρόλου.

"Ο άνθρωπος του BBC έμοιαζε περίεργος καθώς κρυβόταν μπροστά στις οθόνες κρατώντας το κινητό του τηλέφωνο. Δεν είχε καμία δουλειά να βρίσκεται εκεί. Είχε διαπιστευμένη θέση στο Αββαείο. Είναι μία κίνηση ενάντια στους κανόνες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο να εγκαταλείπει την καθορισμένη θέση του σε τέτοιες περιστάσεις γενικά και ειδικά στη γενική πρόβα. Και είναι βαθύτατα ανησυχητικό να σκέφτεται κάποιος ότι θα προσπαθούσε να κινηματογραφήσει πολύτιμες στιγμές που σκοπίμως κρύβονται από την κοινή θέα” αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος στη βρετανική εφημερίδα. 

Διαβάστε Επίσης