Βασιλιάς Κάρολος | Τα επίσημα πορτρέτα της στέψης και το προσωπικό μήνυμα του νέου μονάρχη

Η επίσημη οικογενειακή φωτογραφία με τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μόλις χθες ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος ανέλαβε και επίσημα τον βρετανικό θρόνο, διαδεχόμενος τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατό της. Το ιστορικό γεγονός στέφθηκε από επιτυχία, αφού χιλιάδες άνθρωποι ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Γης για να παρακολουθήσουν από κοντά τη στέψη, ενώ έγινε ξεκάθαρο πως όλα πήγαν βάσει σχεδίου. Αφού πραγματοποιήθηκε η τελετή, την επομένη έλαβε χώρα η μεγάλη συναυλία στο Κάστρο του Windsor με διάσημους καλλιτέχνες να ανεβαίνουν στη σκηνή προς τιμήν του νέου μονάρχη. Τη Δευτέρα που μας πέρασε, που θεωρήθηκε αργία για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο βασιλιάς Κάρολος προέτρεψε τον λαό να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό, με τους Kate Middleton και πρίγκιπα William να δίνουν το καλό παράδειγμα. Από την άλλη, ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στα social media, μοιράστηκε τα επίσημα πορτρέτα των Βρετανών royals από την τελετή στέψης.

Αρχικά, δημοσιεύθηκε το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου, το οποίο τραβήχτηκε λίγο μετά τη στέψη. Όπως βλέπουμε ο μονάρχης φοράει την επίσημη ενδυμασία και το στέμμα του, ενώ κρατά το σκήπτρο και τη σφαίρα, καθισμένος στον θρόνο του. 

Στη συνέχεια, ο επίσημος λογαριασμός μοιράστηκε ένα ακόμα πορτρέτο του βασιλικού ζευγαριού, μέσω του οποίου ο Κάρολος απευθύνθηκε στο κοινό, δίνοντας τις ευχαριστίες του. "Όσο το σαββατοκύριακο της στέψης φτάνει στο τέλος του, η σύζυγός μου κι εγώ θέλαμε να εκφράσουμε το πιο ειλικρινές και από την καρδιά μας ευχαριστώ σε όλους εκείνους που βοήθησαν να γίνει αυτό μία τόσο ξεχωριστή περίσταση. Θέλουμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στους αμέτρητους ανθρώπους που μας χάρισαν τον χρόνο και την αφοσίωσή τους για να σιγουρέψουν πως οι εορτασμοί στο Λονδίνο, το Windsor και παραπέρα ήταν όσο το δυνατόν περισσότερο χαρούμενοι, ασφαλείς και απολαυστικοί. Για όλους εκείνους που μας συνόδευσαν στους εορτασμούς - είτε στο σπίτι, σε πάρτι στον δρόμο και σε τραπέζια ή με το να γίνουν εθελοντές σε κοινότητες - σας ευχαριστούμε, τον καθένα ξεχωριστά. Το να γνωρίζουμε πως έχουμε την υποστήριξή και την ενθάρρυνσή σας και να παρακολουθούμε την καλοσύνη σας, εξεφρασμένη με τόσους διαφορετικούς τρόπους, ήταν το μεγαλύτερο δυνατό δώρο της στέψης, όσο εμείς ξανά αφιερώνουμε τις ζωές μας στο να υπηρετούμε τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, τα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία", δήλωσε ο βασιλιάς Κάρολος, υπογράφοντας προσωπικά την ανακοίνωση. 

Στη συνέχεια, κυκλοφόρησε το πορτρέτο της βασίλισσας Καμίλα, όσο και το οικογενειακό πορτρέτο με τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Πιο αναλυτικά, στη φωτογραφία βλέπουμε εκτός των Καρόλου και Καμίλα, τους (από αριστερά προς τα δεξιά) : δούκα του Kent, δούκισσα του Gloucester, δούκα του Gloucester, Αντιναύαρχο Sir Tim Laurence, βασιλική πριγκίπισσα, πρίγκιπα της Ουαλίας, πριγκίπισσα της Ουαλίας, δούκισσα του Εδιμβούργου, πριγκίπισσα Alexandra και δούκα του Εδιμβούργου. 

Διαβάστε Επίσης