Βασιλιάς Κάρολος | Η "μυστική" συμφωνία με την αγαπημένη σύμβουλο της βασίλισσας Ελισάβετ

Η απόφαση που έλαβε ο νέος μονάρχης σχετικά με την έμπιστη φίλη της μητέρας του, Angela Kelly.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Angela Kelly ήταν μία από τις πιο στενές και έμπιστες φίλες της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία ξεκίνησε ως αμπιγιέζ και στη συνέχεια εξελίχθηκε στην πιο σημαντική σύμβουλό της. Η ίδια μάλιστα είχε κυκλοφορήσει 2 βιβλία σχετικά με τη μονάρχη, ενώ έμενε για χρόνια στο Κάστρο του Windsor μαζί με τη φίλη της. Αφού ο βασιλιάς Κάρολος ανέλαβε τον βρετανικό θρόνο θεώρησε πως κάποια πράγματα έπρεπε να αλλάξουν όπως η κατοικία της Kelly. 

Έχοντας βάλει ως στόχο του να μειώσει τα έξοδα της βασιλικής οικογένειας, ο Κάρολος ζήτησε από τη Meghan Markle και τον πρίγκιπα Harry να αποχωρίσουν από το σπίτι τους στο Windsor, στο οποίο στην ουσία δεν μένουν, ενώ το ίδιο ζήτησε και από τον αδερφό του, πρίγκιπα Andrew, ο οποίος ωστόσο φέρνει αντίρρηση. Αφού λοιπόν τελείωσε με τα μέλη της οικογένειάς του, ο νέος μονάρχης προχώρησε προς την Kelly, η οποία μέχρι τώρα έμενε στο Windsor. 

Βασιλιάς Κάρολος | Η "μυστική" συμφωνία με την αγαπημένη σύμβουλο της βασίλισσας Ελισάβετ
Η Angela Kelly δίπλα στην Anna Wintour, η οποία κάθισε δίπλα στην εκλιπούσα μονάρχη. 

Ειδικότερα, η αμπιγιέζ της βασίλισσας έμενε στο Κάστρο του Windsor από το 2012, ενώ το 2022 είχε μεταφερθεί στη διπλανή σουίτα από εκείνη της Ελισάβετ, για να τη βοηθάει όσο μπορεί. Μάλιστα, η σύμβουλος της εκλιπούσας βασίλισσας εξακολουθούσε να μένει εκεί και μετά τον θάνατό της, κάτι που από εδώ και στο εξής θα αλλάξει, όπως ενημέρωσε η πρόσφατη ανάρτησή της. 

Ανεβάζοντας μία φωτογραφία από τον κήπο της, η Kelly έγραψε: "Ετοιμάζομαι να πω αντίο. Μετακομίζω επιτέλους στο νέο μου σπίτι, το οποίο μπορώ να το αποκαλώ σπίτι μου". Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Kelly έκλεισε μία συμφωνία με τον βασιλιά Κάρολο, προκειμένου η έμπιστη φίλη της Ελισάβετ να μην δώσει άλλες πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τη ζωή στο Παλάτι. 

"Ο βασιλιάς έκλεισε μία συμφωνία με την αμπιγιέζ της εκλιπούσας βασίλισσας απαγορεύοντάς της να μοιραστεί τα βασιλικά μυστικά με αντάλλαγμα μία νέα ζωή στον Βορρά", δήλωσε πηγή. Πιο αναλυτικά, ο βασιλιάς πρόσφερε στην Kelly ένα νέο σπίτι, προκειμένου να διατηρήσει τη σιωπή της. Μάλιστα, η Mail on Sunday ανέφερε πως κάποιος από το Παλάτι παρουσίασε ένα νέο συμφωνητικό εμπιστευτικότητας στην έμπιστη φίλη της βασίλισσας με σκοπό να το υπογράψει, το οποίο ήταν ένας από τους όρους της συμφωνίας τους. Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει πως η Kelly δεν θα μπορεί να μοιραστεί νέες ιστορίες για το Παλάτι σε νέα βιβλία της, ούτε να χρησιμοποιήσει τις λέξεις "Παλάτι" και "βασιλιάς" για εμπορικούς σκοπούς. 

Να σημειωθεί πως η Kelly είχε κυκλοφορήσει δύο βιβλία με την έγκριση της βασίλισσας Ελισάβετ το 2012 και το 2019, τα οποία είχαν πάει πολύ καλά σε πωλήσεις. 

Διαβάστε Επίσης