Πρίγκιπας Andrew | Δεν προχωρά η εντολή έξωσης που είχε κάνει ο βασιλιάς Κάρολος

Για ποιον λόγο όλα δείχνουν ότι τελικά ο πρίγκιπας Andrew θα συνεχίσει να μένει στο Royal Lodge;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά τις πρόσφατες αναφορές ότι ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον πρίγκιπα Andrew να εγκαταλείψει το σπίτι του στο Windsor, το Royal Lodge, αντικρουόμενα ρεπορτάζ ήρθε στο προσκήνιο υποστηρίζοντας ότι η υποτιθέμενη μετακόμιση δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά.

Η Daily Mail ισχυρίζεται ότι ο βασιλιάς δεν θα αναγκάσει τον αδελφό του να εγκαταλείψει το ακίνητο, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τελικά ένα υπέρογκο κόστος στο Παλάτι με την αποζημίωση την οποία θα έπρεπε να του καταβάλλουν. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο μονάρχης βοηθά σήμερα σε πρακτικό επίπεδο τον Δούκα του York στην ομαλή διεξαγωγή της καθημερινότητάς του, από το να επιτρέπει να του στέλνονται καθημερινά γεύματα στο παλάτι από τις κουζίνες του Κάστρου του Windsor (μια πρακτική που φέρεται να ξεκίνησε επί της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ Β'), μέχρι να επιτρέπει στο προσωπικό του Κάστρου να βοηθά τον Andrew στη φροντίδα του κήπου και τις επισκευές του σπιτιού του. Οι κινήσεις αυτές αποκωδικοποιούνται, λοιπόν, ως ένδειξη ότι ο βασιλιάς δεν πρόκειται να κάνει άμεσα στροφή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο αδελφός του.

Μπορεί οι Times να υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή που η είδηση βγήκε στο προσκήνιο ότι ο πρίγκιπας Andrew είχε "πει σε φίλους" ότι ίσως χρειαστεί να μετακομίσει από το Royal Lodge μέχρι τον Σεπτέμβριο, όμως, όλα δείχνουν ότι αυτό δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύντομα. Αφενός, επειδή το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει το Παλάτι δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό και αφετέρου μιας και μία τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε τριγμούς εντός της βασιλικής οικογένειας. 

Το 2003, ο πρίγκιπας Andrew φέρεται να υπέγραψε 75ετή μίσθωση για το Royal Windsor Lodge, πληρώνοντας 250 λίρες την εβδομάδα για το σπίτι, για την ανακαίνιση του οποίου φέρεται να δαπάνησε περίπου 7,5 εκατομμύρια λίρες. Πηγή του περιβάλλοντος του πρίγκιπα Andew δηλώνει ότι ο πρίγκιπας σκοπεύει να τηρήσει τους όρους της μίσθωσης, η οποία έχει ακόμη 55 χρόνια να διαρκέσει, δηλώνοντας: "Έχει 75ετή μίσθωση και δεν έχει σχέδια να μετακομίσει". Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον πρίγκιπα Andrew στο Royal Lodge μένει και η πρώην σύζυγός του, Sarah Ferguson, και τα σκυλάκια της βασίλισσας Ελισάβετ.