Sarah Ferguson | Η νέα εξομολόγηση για τον καρκίνο του μαστού

Η πρώτη αντίδραση που είχαν στη διάγνωση η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η πριγκίπισσα Ευγενία και το μέλος της οικογένειας της Sarah Ferguson που πέθανε από καρκίνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

H Sarah Ferguson αποκάλυψε ότι αναρρώνει στο σπίτι της μετά την μαστεκτομή που έκανε. H 63χρονη δούκισσα της Υόρκης διαγνώστηκε την περασμένη εβδομάδα με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Πλέον βρίσκεται στο σπίτι της στο Windsor, όπου ζει με τον πρώην σύζυγό της, πρίγκιπα Andrew και έχει τη στήριξη ολόκληρης της οικογένειας. 

Πώς αντέδρασαν η Βεατρίκη και η Ευγενία στη διάγνωση

Μιλώντας στο νέο της podcast Tea Talks η Sarah Ferguson τόνισε πως δεν νιώθει "γενναία" ή "δυνατή". Την ίδια ώρα, αποκάλυψε πως αντέδρασαν οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία όταν έμαθαν για τη διάγνωση του καρκίνου. "Πιστεύω ότι είναι τρομακτικό για κάθε μέλος της οικογένειας, ξεκινάς στα αλήθεια να κοιτάς το δικό σου τέλος. Είναι μια αφύπνιση και σκέφτεσαι πώς θα καταφέρω να το διαχειριστώ;"

Στην αρχή του podcast εξήγησε πως η κόρη της Βεατρίκη επέλεξε το σύνολο που φορούσε. "Πρέπει να πω ότι είναι αξιοσημείωτο να τα βρίσκεις με τον νέο εαυτό σου. δεν μπορείς να ικανοποιηθείς με τον εαυτό σου ή τη ζωή ή πόσο τυχερή είσαι" ανέφερε.

"Πριν έρθω σήμερα και κάνω αυτό το podcast, ήμουν στο αυτοκίνητο και έλεγα 'Όχι μπορούμε να γυρίσουμε;' Πήγα πίσω και αγκάλιασα τη Βεατρίκη. Το ήθελα πραγματικά. Να είμαι απλά ευγνώμων. Και είπε "Μαμά νόμιζα ότι έφυγες". Και απάντησα: 'Ευχαριστώ"".

Το μέλος της οικoγένειάς της που πέθανε από καρκίνο

To 1990 η δούκισσα της Υόρκης έχασε από καρκίνο τον πατριό της, Hector Barrantes. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών έχοντας αφήνοντας πίσω του σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο σε σχέση με την ασθένεια. Τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιά ςη Sarah Ferguson ίδρυσε μία εξειδικευμένη αντικαρκινική μονάδα στο Middlesex Hospital του Λονδίνο για το Teenage Cancer Trust.

Έκτοτε η 63χρονη δούκισσα έγινε προστάτιδα της μονάδας και δίνει το παρών σε κάθε τους προσπάθεια. Στο πέρασμα των χρόνων στηρίζουν το έργο της και οι κόρες της, πριγκίπισσες Βεατρική και Ευγενία. Η ίδια ανέφερε ότι και οι δύο πέρασαν τα 18α γενέθλιά τους επισκεπτόμενες αντικαρκινικές μονάδες για εφήβους. 

Διαβάστε Επίσης