Πρίγκιπας William | Ανακοίνωσε το ταξίδι του στην Αμερική

Πότε προγραμματίζει το ταξίδι του ο πρίγκιπας William και για ποιον λόγο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας William θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες για το δεύτερο συνέδριο του Earthshot Prize Innovation. Ο 41χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη τον προγραμματισμό του.

Ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι στο συνέδριο

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι φιναλίστ των φετινών βραβείων Earthshot Prize οι οποίοι είναι άνθρωποι που έχουν συμβάλει σε λύσεις για την κλιματική αλλαγή και την βελτίωση της εικόνας μέχρι το 2030. Θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Κλίματος της Νέας Υόρκης και θα δώσουν το παρών οι νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, ισχυροί επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, φιλάνθρωποι και ακτιβιστές για το περιβάλλον που θα δώσουν με τη σειρά τους τις δικές τους προτάσεις. Η τελετή απονομής των βραβείων Earthshot Prize θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου. 

Πόσες μέρες θα μείνει ο πρίγκιπας William στη Νέα Υόρκη

Ο πρίγκιπας William προγραμματίζει να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα του κόσμου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θα βρίσκεται εκεί για δύο μέρες, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, θα κάνει μια σειρά από δραστηριότητες και συναντήσεις. 

Το ταξίδι αυτό σχεδίαζε να το κάνει και τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά το ακύρωσε διότι μεσολάβησε ο θάνατος της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ. Έδωσε παρόλα αυτά το παρών μέσω βίντεο. 

"Αν και είναι η πιο στενάχωρη συνθήκη και δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας δια ζώσης, είμαι χαρούμενος που συμμετέχω μέσω βίντεο στη συνάντηση του Earthshot Prize Innovation Summit" είπε ο πρίγκιπας. "Στη διάρκεια της περιόδου του πένθους, μου δίνει ικανοποίηση ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία και η αφοσίωση στα Earthshot Prize και σε ότι προσπαθούμε να πετύχουμε".

"Το να προστατέψουμε το περιβάλλον είναι ένας σκοπός που ήταν στην καρδιά της γιαγιάς μου και ξέρω ότι θα χαιρόταν για αυτή τη διοργάνωση και τη στήριξη που δίνετε όλοι στους φιναλίστ μας, τη νέα γενιά των ειδικών του περιβάλλοντος" πρόσθεσε. 

Διαβάστε Επίσης