Πρίγκιπας William | Ζήτησε από τον βασιλιά Κάρολο να πληρώσει για να μείνει στην καλοκαιρινή κατοικία της Ουαλίας

Ο βασιλιάς της Βρετανίας φαίνεται να είναι απογοητευμένος από την απαίτηση του πρίγκιπα William.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας William φέρεται να ζήτησε από τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο να πληρώσει για να μείνει στην αγαπημένη του καλοκαιρινή κατοικία στην Ουαλία. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας ενημέρωσε τον πατέρα του ότι σχεδιάζει να νοικιάσει την εξοχική κατοικία και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει και ο ίδιος να δώσει χρήματα ως ενοικιαστής αν θέλει να περάσει τις καλοκαιρινές του μέρες εκεί.

Επιπλέον, θα πρέπει να μεταφέρει τα προσωπικά του αντικείμενα. Το αξίας 1,2 εκατομμυρίων λιρών σπίτι θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση από τον Σεπτέμβριο. Όλα αυτά φαίνεται να έχουν απογοητεύσει τον βασιλιά Κάρολο.

Η εξοχική κατοικία της Ουαλίας αγοράστηκε από τον Κάρολο

Η εξοχική κατοικία στο Bannau Brycheiniog, που πλέον ονομάζεται Brecon Beacons, αγοράστηκε από την Duchy of Cornwall για τον Κάρολο το 2007, έχοντας προηγουμένως περάσει 40 χρόνια αναζητώντας το ιδανικό ακίνητο.  Η ονομασία του ήταν Llwynywermod και πέρασε στα χέρια του πρίγκιπα William αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Κάρολος έγινε βασιλιάς και κατά συνέπεια ο γιος του, William πήρε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας και μαζί με αυτό πήρε και τα ακίνητα, τη γη και τις οικονομικές επενδύσεις της Duchy -με ετήσιο εισόδημα 23 εκατομμύρια λίρες. 

Ο Κάρολος ανακαίνισε την κατοικία με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Craig Hamilton όταν είχε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας. Η αξία της φτάνει σήμερα τις 2.400 λίρες ανά εβδομάδα. Ο βασιλιάς επέλεξε τριαντάφυλλα, γιασεμί και αγιόκλημα για τον κήπο μαζί με 6 δέντρα σφενδάμου τα οποία προήλθαν από τον στολισμό του Westminster Abbey κατά τον γάμο του William και της Kate το 2011. 

Η απογοήτευση του βασιλιά Κάρολου από το αίτημα του William

Βασιλική πηγή αναφέρει στην Mail On Sunday: "Ο βασιλιάς είναι αρκετά αναστατωμένος αλλά αυτή ήταν η συμφωνία. Σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσει να μένει εκεί αλλά θα πληρώνει στην Dutchy και τον υπόλοιπο χρόνο θα νοικιαστεί". "Ο βασιλιάς συμφώνησε να πληρώνει καθώς δεν θέλει να δει όλη την καλή δουλειά που έχει κάνει στη γη να πάει χαμένη".

Πηγές από το Παλάτι σημειώνουν ότι στόχος του William και της Kate είναι να στηρίξουν τον τουρισμό νοικιάζοντας κατοικίες και δωμάτια. 

Διαβάστε Επίσης