Πρίγκιπας George | Η απόφαση του που αναμένεται να σπάσει μία παράδοση αιώνων στη βασιλική οικογένεια

Η ιστορική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί - σύμφωνα με τα δημοσιεύματα - στα γενέθλια του - Ποια στάση κρατά ο πατέρας του, πρίγκιπας William;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε μία μεγάλη αντίθεση και ανατροπή του Πρωτοκόλλου και των παραδόσεων της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας George δεν αναμένεται να καταταγεί στο στρατό πριν γίνει βασιλιάς, αναφέρουν πολλά δημοσιεύματα. Μεγαλύτερος υποστηρικτής αυτής της σκέψης που δεν είναι άλλος από τον πατέρα του George, ο πρίγκιπας William, ο οποίος θέλει ο γιος του να διαμορφώσει μόνος του το πεπρωμένο του, όπως υποστηρίζει η Daily Mail σε πρόσφατο ρεπορτάζ της. 

"Ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου θα μπορεί να παρακάμψει τη συνήθη θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις, αν το επιθυμεί", αναφέρει το δημοσίευμα. "Θα ήταν μια σημαντική παρέκκλιση για τη βασιλική οικογένεια, καθώς ο μονάρχης είναι ο αρχιστράτηγος των βρετανικών δυνάμεων. Ο πατέρας, ο θείος, ο παππούς και ο προπάππους του George υπηρέτησαν τον στρατό, τηρώντας ένα προηγούμενο αιώνων".

"Η παράδοση των βασιλικών να εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, έστω και για σύντομες περιόδους, προσδίδει κρίσιμη νομιμοποίηση στη μοναρχία", γράφει ο ιστορικός Dominic Sandbrook. Όμως, ενόψει των δέκατων γενεθλίων του George το ερχόμενο Σάββατο, ένας παλιός φίλος του William δήλωσε: "Θεωρητικά, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τον George να ακολουθήσει καριέρα αστροναύτη, για παράδειγμα, αν αυτό θέλει, και να γίνει βασιλιάς αργότερα. Οι κανόνες είναι διαφορετικοί τώρα. Δεν θα πρέπει απαραίτητα να ακολουθήσει την παλιά διαδικασία του να πάει στο στρατό και μετά στη βασιλική ζωή".

Με τη σειρά του, ο ιστορικός Hugo Vickers δηλώνει ότι αυτό είναι σημαντικό γιατί "δείχνει ότι οι καιροί προχωρούν"."Είμαι υπέρ του να συμβαδίζουν οι άνθρωποι με την εποχή, με την προϋπόθεση ότι δεν σβήνουν εντελώς την παράδοση. Ίσως ο στρατός να μην αποδειχθεί η καλύτερη πορεία για τον πρίγκιπα George, αν και θα ήθελα να ελπίζω ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι σαν το χρυσό βραβείο του Δούκα του Εδιμβούργου αντ' αυτού, το οποίο δεν είναι ανταγωνιστικό. Για τον βασιλιά Κάρολο, η ναυτική του θητεία στη δεκαετία του 1970 ήταν πολύ χρήσιμη. 

Έδειξε στη χώρα ότι απασχολούνταν με κέρδος, και ήταν ένας ρόλος όπου δεν θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο του για εμπορικό όφελος. Η στρατιωτική θητεία επιτρέπει στα μέλη της βασιλικής οικογένειας να έχουν μια αίσθηση της κανονικής ζωής, τους παρέχει κάποια ελευθερία και τους διδάσκει όλα τα είδη δεξιοτήτων χρονομέτρησης και παρουσίασης, οι οποίες αποδεικνύονται σημαντικές για τα βασιλικά καθήκοντα. Αυτό που σαφώς δεν λειτουργεί είναι οι περιπτώσεις εκείνες στις οποίες μέλη της βασιλικής οικογένειας ασχολούνται με εμπορικές επιχειρήσεις. Αυτό πάει πάντα στραβά".

Διαβάστε Επίσης