Βασιλιάς Κάρολος - Καμίλα | Ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο θα τιμήσουν τον ένα χρόνο από το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Το βασιλικό ζεύγος αναμένεται να κινηθεί σε διαφορετικά από τα συνήθη μονοπάτια για την πρώτη επέτειο από τον θάνατο της ιστορικής προσωπικότητας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το τέλος του καλοκαιριού θα φέρει στην επιφάνεια μία συναισθηματική επέτειο για τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, η βασιλική οικογένεια θα γιορτάσει ένα χρόνο (την πρώτη επέτειο) από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, γεγονός που προκάλεσε παγκόσμια θλίψη. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή "ειρηνικά" σε ηλικία 96 ετών στο κάστρο Balmoral στη Σκωτία, λίγες ώρες αφότου οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι "ανησυχούσαν" για την υγεία της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα αναμένεται να περάσουν την ημέρα ήσυχα και ιδιωτικά με μία ιδιωτική τελετή, όπως συνήθιζε να κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της. Όπως προκύπτει από πληροφορίες των διεθνή μέσων, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια δημόσια εκδήλωση εις μνήμη της ιστορικότερης προσωπικότητας της Μεγάλης Βρετανίας – κίνηση που αναμένεται να ξαφνιάσει τους φανατικούς των βασιλικών θεσμών. 

Το βασιλικό ζεύγος πιθανότατα θα περάσει την επέτειο στο κάστρο Balmoral, την ιδιωτική κατοικία της βασιλικής οικογένειας στα σκωτσέζικα Highlands που ήταν το αγαπημένο καλοκαιρινό καταφύγιο της βασίλισσας Ελισάβετ, ή στο Birkhall Estate, την ιδιωτική τους κατοικία η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Η βασίλισσα Ελισάβετ συνήθως περνούσε τον Αύγουστο στο αγαπημένο της Balmoral, όπου η οικογένειά της πραγματοποιούσε μία ολιγοήμερη επίσκεψη για να περάσουν χρόνο μαζί.

Η ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ άλλαξε στις 6 Φεβρουαρίου 1952, όταν πέθανε ο πατέρας της, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄, γεγονός που την έκανε μονάρχη σε ηλικία 25 ετών. Στα χρόνια που ακολούθησαν, παραδοσιακά περνούσε την Ημέρα της Ανάρρησής της ιδιωτικά στο Sandringham House, όπου πέθανε ο πατέρας της και όπου η βασιλική οικογένεια συγκεντρώνεται τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε Επίσης