Βασίλισσα Ελισάβετ | Πώς τίμησε την πρώτη επέτειο θανάτου του πατέρα της

Λίγο πριν από την συμπλήρωση του ενός χρόνου από την ημέρα που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ ένας royal expert εξηγεί.

Στις 8 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών η βασίλισσα Ελισάβετ. Αυτή τη μέρα η βασιλική οικογένεια αλλά και ο λαός της Βρετανίας θα τιμήσουν τη μνήμη της. 

Ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά θα είναι η επέτειος θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ για τον γιο της, βασιλιά Κάρολο. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 ο ίδιος έγινε ο μονάρχης της Βρετανίας έχοντας συμπληρώσει το ρεκόρ των 64 ετών ως διάδοχος. 

Πότε ανέβηκε στον θρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ

Η εκλιπούσα μητέρα του ανέβηκε στον θρόνο το 1952, μετά τον θάνατο του πατέρα της βασιλιά George και ενώ ήταν ακόμα πολύ νέα. 

Η στιγμή της ενθρόνισης τόσο για τη βασίλισσα Ελισάβετ τότε όσο και για τον βασιλιά Κάρολο τώρα σηματοδοτεί ταυτόχρονα μια μεγάλη απώλεια αλλά και την ανάληψη ενός σημαντικού ρόλου που κατέχουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. 

Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται πως θα τιμήσει τον έναν χρόνο από τον θάνατο της μητέρας του στο Balmoral, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, περιτριγυρισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του. Κάτι που αποτελεί μια συνέχιση της παράδοσης που ξεκίνησε η βασίλισσα Ελισάβετ πριν από 70 χρόνια. 

Πώς τίμησε η βασίλισσα Ελισάβετ την επέτειο θανάτου του πατέρα της

Όταν συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο του πατέρα της, όπως και σε όλες της επετείους θανάτου του που ακολούθησαν, η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεγε να περάσει την ημέρα, την 6η Φεβρουαρίου, στο Sandringham. Ήταν το μέρος όπου ο πατέρας της πέθανε ενώ εκείνη βρισκόταν σε περιοδεία στην Κένυα μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο. 

Την πρώτη χρονιά η Ελισάβετ επέλεξε να τη ζήσει μοναχικά. Μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο παρακολούθησαν μια κλειστή λειτουργία στον ναό της ενορίας του Sandringham. 

Διαβάστε Επίσης