Βασιλιάς Κάρολος - Καμίλα | Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του στη Γαλλία

Το βασιλικό ζεύγος αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συναντηθεί με τον Emmanuel και την Brigitte Macron.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη την τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, έξι μήνες πιο μετά από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία. Το ζευγάρι πρόκειται να επισκεφθεί το Παρίσι και το Μπορντό, ενώ η περιοδεία έχει προγραμματιστεί για να γιορτάσει τη στενή ιστορική και πολιτιστική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με τη γειτονική χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, το βασιλικό ζεύγος πρόκειται να πραγματοποιήσει μία σειρά από επαγγελματικά και τυπικά ραντεβού. Ξεκινώντας από το Παρίσι, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα συναντήσουν τον πρόεδρο και την κυρία Macron για μια διαφορετική τελετή μνήμης και κατάθεση στεφάνων στην Αψίδα του Θριάμβου, προκειμένου να τιμήσουν τις κοινές θυσίες και την κληρονομιά των χωρών.

Αργότερα, θα είναι επίτιμοι προσκεκλημένοι σε ένα πολυτελές συμπόσιο στο Παλάτι των Βερσαλλιών – με τους ειδικούς του βασιλικού ρεπορτάζ να αναμένουν την εμφάνιση της βασίλισσας Καμίλα με μία τιάρα από τη βασιλική συλλογή επί της κεφαλής, ενώ λίγες στιγμές μετά θα συναντήσει αθλητικούς αστέρες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι που φιλοξενεί η Γαλλία.

Βασιλιάς Κάρολος - Καμίλα | Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του στη Γαλλία

Θα υπάρξουν επίσης κάποιες ατομικές υποχρεώσεις: Ο βασιλιάς θα απευθυνθεί σε γερουσιαστές και μέλη της Εθνοσυνέλευσης στη Γερουσία, ενώ η βασίλισσα θα συμμετάσχει μαζί με την Brigitte Macron στην παρουσίαση ενός νέου γαλλοβρετανικού λογοτεχνικού βραβείου στη Bibliothèque Nationale de France. Ο βασιλιάς θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο Macron στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Περνώντας στο Μπορντό, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συνάντηση με εργαζόμενους σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και κοινότητες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Μπορντό το 2022 στο Forêt Experimentale, έναν χώρο που έχει σχεδιαστεί για την παρακολούθηση της αντίδρασης των αστικών δασών στην παγκόσμια θέρμανση. Θα ολοκληρώσουν το ταξίδι τους με μια επίσκεψη σε έναν βιολογικό αμπελώνα που εστιάζει στη βιώσιμη παραγωγή κρασιού. 

Η Γαλλία επρόκειτο αρχικά να αποτελέσει την πρώτη κρατική επίσκεψη του Καρόλου ως βασιλιά - δείγμα της επιθυμίας του να σφυρηλατήσει μια ακόμη ισχυρότερη σχέση με τον Ευρωπαίο γείτονα. Ωστόσο, με προειδοποίηση μόλις δύο ημερών το ταξίδι αναβλήθηκε λόγω των  διαδηλώσεων που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα εξαιτίας των προτεινόμενων από τον Macron αλλαγών στις κρατικές συντάξεις. Αντ' αυτού, το βασιλικό ζεύγος πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, κάνοντας περιοδεία από το Βερολίνο στο Αμβούργο. 

Διαβάστε Επίσης