Βασιλιάς Κάρολος | Έχει δουλέψει λιγότερο από 7 εβδομάδες τον τελευταίο χρόνο

Η έντονη κριτική που δέχεται ο βασιλιάς Κάρολος για τα καθήκοντά του τους 12 μήνες που ανέλαβε τον θρόνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος ανέλαβε τα καθήκοντα του μονάρχη της Βρετανίας αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ.

Τον ένα χρόνο που βρίσκεται όμως στο θρόνο φαίνεται πως "δούλεψε λιγότερο από 7 εβδομάδες" και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο 74χρονος βασιλιάς -που έχει προσπεράσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης που είναι τα 66 στη Βρετανία- συμμετείχε σε 257 βασιλικές υποχρεώσεις. Αυτό, σύμφωνα με την ομάδα Republic, αναλογεί σε λιγότερο από 7 εβδομάδες εργασίας για ολόκληρη τη χρονιά. 

Όσα έκανε ο βασιλιάς Κάρολος σε νούμερα 

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έχουν κάνει δείχνει ότι ο βασιλιάς Κάρολος συμμετείχε μόνο οι 4 υποχρεώσεις -εξαιρείται από αυτές η επίσκεψη στη Γερμανία- ήταν παραδοσιακές, δημόσιες επισκέψεις όπου ο βασιλιάς συναντά ανθρώπους στον δρόμο. 

Περισσότερες από 60 υποχρεώσεις που είχε τους περασμένους 12 μήνες ήταν να υποδεχτεί ανθρώπους -κυρίως ένστολους, διπλωμάτες και πολιτικούς- και στις περισσότερες από αυτές της συναντήσεις η διάρκεια ήταν 20 λεπτά. 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο βασιλιάς της Βρετανίας συχνά μετρά πολλαπλά βασιλικά καθήκοντα σε μία και μόνη επίσκεψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επίσκεψη στο Colchester τον περασμένο Μάρτιο όπου βρέθηκε και στο κάστρο και στη βιβλιοθήκη μέσα σε διάστημα 90 λεπτών. 

"Η δουλειά που έκανε είναι λίγη"

Ο CEO της ομάδας Republic, Graham Smith ασκεί κριτική στον Κάρολο για τη μερικής απασχόλησης δουλειά του σημειώνοντας πως αυτά που κάνει είναι "λίγα".

Σύμφωνα με τον ίδιο ο βασιλιάς της Βρετανίας έχει δουλέψει 161 μέρες τον περασμένο χρόνο, "ο όγκος της δουλειάς είναι πολύ λίγος. Φυσικά, ό,τι κάνει είναι σπάνια δουλειά με την έννοια που οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται". 

"Σπάνια ο Κάρολος θα εργαστεί πενθήμερο, συχνά οι εβδομάδες περνούν με τις υποχρεώσεις του να είναι μέρα παρά μέρα ή ανά δύο μέρες" προσθέτει ο Smith. 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Κάρολος καθώς και άλλοι royals "διεκπεραιώνουν το λιγότερο που τους ζητείται για να φαίνονται χρήσιμοι και σημαντικοί, φτάνοντας για σύντομες επισκέψεις σε μικρά πλήθη θαυμαστών. Αλλά οι περισσότερες εβδομάδες του χρόνου είναι για εκείνους ζωή αναψυχής". 

Διαβάστε Επίσης