Βρετανοί royals | Ποιος είναι ο πιο δημοφιλής από την οικογένεια

Παραδόξως, η Kate Middleton δεν είναι ψηλά στη λίστα των royals που αγαπούν οι Βρετανοί.

HARPER'S BAZAAR TEAM

O πρίγκιπας William φαίνεται πως είναι ψηλά στη λίστα με τους δημοφιλείς royals της Βρετανίας. Ο 41χρονος πρίγκιπας κατατρόπωσε μέχρι και τη σύζυγό του, Kate Middleton. 

Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας διεξήγαγε το YouGov και δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Ποιος είναι πιο δημοφιλής από τους royals

Η έρευνα έδειξε ότι το 61% των Βρετανών αγαπούν τους royals παρατηρώντας ωστόσο μια μικρή πτώση μετά την απώλεια της Ελισάβετ που βρισκόταν στον θρόνο για 70 χρόνια. 

Ο πρίγκιπας William απέσπασε ποσοστό 74% όσον αφορά τη δημοτικότητά του αφήνοντας πίσω την Kate Middleton με 72%. Η πριγκίπισσα Άννα, η μικρότερη αδερφή του βασιλιά Καρόλου, έρχεται στην τρίτη θέση με 73%

Διαβάστε Επίσης

Όσο για τον βασιλιά της Βρετανίας, Κάρολο που ανέβηκε στον θρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, άγγιξε το ποσοστό του 60%.

Σε ποια θέση είναι ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle

Φυσικά, στα αποτελέσματα είναι και ο πρίγκιπας Harry με την σύζυγό του, Meghan Markle παρόλο που, από το 2020, έχουν απαρνηθεί τις βασιλικές τους υποχρεώσεις. Τα ποσοστά που απέσπασαν ο δούκας και η δούκισσα του Sussex είναι 31% kai 24% αντίστοιχα. 

Ο πρίγκιπας Andrew, που επίσης δεν έχει πλέον τα προνόμια των royals μετά το σκάνδαλο Jeffrey Epstein, πήρε μόλις 6%. 

Διαβάστε Επίσης

Πώς η ηλικία επηρεάζει τα αποτελέσματα 

H έρευνα έδειξε ότι υπάρχει μεγάλος διαχωρισμός για τη μοναρχία ανάλογα με την ηλικία. Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle είναι περισσότερο δημοφιλείς στις ηλικίες κάτω των 30. Από 58% των Βρετανών που θεωρούν καλή τη μοναρχία, μόνο το 30% ανήκει στις ηλικίες 18 με 24. Για τις ηλικίες πάνω από 65, το ποσοστό φτάνει το 77%. Επίσης, μόλις το 37% των ηλικιών 18 με 24 θέλει η Βρετανία να συνεχίσει να έχει βασιλιά. 

Οι γενιές διαχωρίζονται επίσης αναφορικά με το αν οι royals αξίζουν τα λεφτά τους. Το 34% του ηλικακού group 18 με 24 πιστεύει ότι το αξίζουν ενώ αγγίζει τα 3/4 από τους άνω των 65 η ίδια πεποίθηση. 

Διαβάστε Επίσης