Julia Louis-Dreyfus | Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού

Σε πρόσφατη συνέντευξη της, η ηθοποιός περιέγραψε την δική της μάχη, από την οποία βγήκε νικήτρια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με αφορμή τον μήνα που διανύουμε (σ.σ. ο Οκτώβριος έχει οριστεί παγκοσμίως ως ο μήνας ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού, η Julia Louis – Dreyfus εξομολογείται τη δική της σχέση με την ασθένεια από την υποψία, τη διάγνωση έως την αντιμετώπιση.

Σε μια εκτενή συζήτηση με τον δημοσιογράφο David Remnick στο πλαίσιο του 2023 New Yorker Festival την Παρασκευή, η 62χρονη ηθοποιός αφηγήθηκε ότι έλαβε το δύσκολο τηλεφώνημα από τους γιατρούς της το 2017 και πως η άμεση αντίδρασή της δεν ήταν τυπική.

"Άρχισα να γελάω. Λοιπόν, επειδή το προηγούμενο βράδυ είχα κερδίσει ένα Emmy. Και έτσι, κατέβηκα κάτω και ... το Emmy ήταν εκεί. Ήταν πάνω στο τραπέζι της τραπεζαρίας. Κατεβαίνω να πάρω καφέ. Χτυπάει το κινητό μου και είναι ο γιατρός μου και μου λέει: "Μάντεψε, έχεις καρκίνο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Και εγώ λέω, 'Ε; Τι;' Και έτσι, ήταν μια πολύ παράξενη αντιπαράθεση", συνέχισε. "Και, φυσικά, γέλασα, και στη συνέχεια άρχισα να τσιτώνω, έκλαιγα, γιατί ήμουν τρομοκρατημένη, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι ή όπως όλοι οι άνθρωποι είναι αν λάβουν μια τέτοια διάγνωση".

Η ίδια πάντως αισθάνεται τυχερή που η οικογένειά της συσπειρώθηκε γύρω της καθώς άρχισε να περιηγείται στο άγνωστο. "Έχω μια πολύ δυνατή και υποστηρικτική οικογένεια, και για την οποία είμαι αιώνια ευγνώμων, στην οποία βασίστηκα - αδελφές, σύζυγος, οι γιοι μου, η μητέρα μου, οι μητέρες μου, η μητριά μου, όλοι", είπε.

Παρόλα αυτά, η ίδια, "ήταν βαθιά τρομοκρατημένη, γιατί ποιος δεν θα ήταν; Θέλω να πω, όλα τα τροπάρια είναι αληθινά. Ξέρετε, παίρνεις αυτό το τηλεφώνημα και σκέφτεσαι, 'Τι, εγώ; Όχι, όχι, όχι, όχι'. Θέλω να πω, δεν μπορείς να φανταστείς ότι κάτι τέτοιο θα σου συνέβαινε.

Για να αντεπεξέλθει στις εξαντλητικές συνεδρίες χημειοθεραπείας, η Louis-Dreyfus είπε στον Remnick ότι επικεντρώθηκε στην ανάμνηση μιας ιδιαίτερα εκνευριστικής στιγμής από το παρελθόν της για να την κινητοποιήσει.

"Το έχω ξαναπεί, αλλά πριν από πολλά, πολλά χρόνια, ήμουν σε μια βάρκα με τον σύζυγό μου. Κολυμπούσα μέσα στο νερό. Ήρθε στην πλώρη του σκάφους και μου είπε: "Julia, δεν θέλω να πανικοβληθείς, αλλά υπάρχει ένας καρχαρίας στο νερό, οπότε πρέπει να γυρίσεις πίσω". Και ήμουν πολύ μακριά από το σκάφος. Και έτσι, είδα απλώς τη σκάλα και άρχισα να κολυμπάω προς αυτήν και πήρα την απόφαση να μην κοιτάξω καθόλου γύρω μου. Απλά θα έμενα να κοιτάζω τη σκάλα. Και αυτό εφαρμόστηκε σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο πέρασα την περιπέτειά μου με τον καρκίνο - ήταν κατά κάποιο τρόπο να κοιτάζω τη σκάλα. Απλά ας το κάνουμε, ας φτάσουμε εκεί".

"Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι εδώ, ξέρετε. Νομίζω ότι απολαμβάνω τα πράγματα περισσότερο", δήλωσε στο κοινό του φεστιβάλ. "Εργάζομαι σκληρά τώρα και προσπαθώ να μην επιτρέψω στο άγχος μου να εισέλθει στο σώμα μου, αν μπορώ να το κάνω. Αυτό είναι ένα δύσκολο καρύδι, ξέρετε, σίγουρα, γιατί όλοι είμαστε στρεσαρισμένοι. Αλλά έχει αντίκτυπο".

"Δεν λέω ότι έπαθα καρκίνο από το στρες, απαραίτητα, αλλά δεν είναι καλό για σένα. Και επίσης δεν είναι ένα ευτυχισμένο μέρος για να ζεις", πρόσθεσε. "Οπότε, είμαι πολύ συγκεντρωμένη στο να ... προσπαθώ να απολαμβάνω τη ζωή μου όσο το δυνατόν περισσότερο". Η Julia Louis – Dreyfus κατάφερε να νικήσει στη μάχη αυτή στα τέλη του 2018.

Διαβάστε Επίσης