Βασίλισσα Ελισάβετ | Το ακριβό χόμπι της που δεν ακολούθησε ο Κάρολος

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε πολλά ενδιαφέροντα. Ένα από αυτά ήταν μία συλλογή που έφτανε τα 100 εκατομμύρια λίρες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η αγάπη της για τα άλογα και την εξοχή ήταν γνωστή και οι δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτά δεν μας μας προκαλούν έκπληξη. Η βασίλισσα Ελισάβετ όμως είχε πολλά χόμπι και ένα από αυτά ήταν η συλλογή γραμματοσήμων. Ένα πάθος που δεν συμμερίζεται ο γιος της, βασιλιάς Κάρολος. Η βασιλική συλλογή γραμματοσήμων φτάνει τα 100 εκατομμύρια λίρες. 

Πώς προτιμά ο Κάρολος να περνά τον ελεύθερο χρόνο του 

Η συλλογή γραμματοσήμων είναι μία παράδοση που είχαν όλοι οι πρόγονοι της βασίλισσας ΕλισάβετΑπό την εποχή της βασίλισσας Βικτώρια. Ο βασιλιάς Κάρολος από την άλλη προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο του ζωγραφίζοντας ή ασχολούμενος με τον κήπο του. 

Διαβάστε Επίσης

Το χόμπι που είχε η βασίλισσα Ελισάβετ είναι οικογενειακή παράδοση

Η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ ήταν το πέμπτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που μπήκε στον κόσμο του Royal Philatelic Collection (Βασιλική Φιλοτελική Συλλογή). Η παράδοση ξεκίνησε το 1864, από τον γιο της βασίλισσας Βικτώρια, πρίγκιπα Alfred.

Ο πρίγκιπας πούλησε τη συλλογή του στον αδερφό του, τον μελλοντικό βασιλιά, Edward . Εκείνος την παρέδωσε με τη σειρά του στον δικό του γιο, τον βασιλιά Γεώργιο  Ε' και πέρασε έπειτα στον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' και κατέληξε στη βασίλισσα Ελισάβετ. 

Τα γραμματόσημα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τον Μάιο του 1840 την περίοδο της βασίλισσας Βικτώρια και κόστιζε μόνο μία πένα να στείλεις ένα γράμμα που ζύγιζε κάτω από μισή ουγγιά. Από όλα τα βασιλικά μέλη εκείνος που ήταν περισσότερο αφοσιωμένος στη συντήρηση και την εξέλιξη της συλλογής ήταν ο βασιλιάς Γεώργιος Ε'. Όταν ήταν ακόμα δούκας της Υόρκης, πρίγκιπας είχε τον τιμητικό τίτλο του αντιπροέδρου σε αυτό που αργότερα θα γινόταν, γύρω στο 1893, η Βασιλική Φιλοτελική Εταιρεία του Λονδίνου.

Εκείνος κατέκτησε μάλιστα το ρεκόρ του ακριβότερου γραμματοσήμου. Το 1904 ένας αυλικός φέρεται να τον ρώτησε αν γνωρίζει εκείνον τον ανόητο που έδωσε 1.450 λίρες για ένα και μόνο γραμματόσημο. Ο Γεώργιος απάντησε: "Ναι, εγώ είμαι αυτός ο ανόητος". 

Η συλλογή πέρασε από γενιά σε γενιά και όταν έφτασε στην Ελισάβετ περιλάμβανε 328 άλμπουμ με γραμματόσημα. 

Διαβάστε Επίσης