Kate Middleton | Για ποιον λόγο δεν συνόδευσε τον πρίγκιπα William στη Σιγκαπούρη

Ο οικογενειακός λόγος που "κράτησε" την πριγκίπισσα της Ουαλίας μακριά από τον σύζυγό της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας William άφησε για λίγο το Ηνωμένο Βασίλειο για ένα ακόμη επίσημο ταξίδι, αυτή τη φορά σε άλλη ήπειρο. Η τετραήμερη επίσκεψή του στη Σιγκαπούρη για την υποστήριξη της τρίτης τελετής απονομής των βραβείων Earthshot Prize, που θα πραγματοποιηθούν στις 7 του μήνα ξεκίνησε χθες, Κυριακή. 

Αυτό, όμως, που δεν ξέφυγε από τους δημοσιογράφους και βασιλικούς παρατηρητές είναι ότι πρίγκιπας της Ουαλίας ταξίδεψε μόνος του με τη σύζυγό του, Kate Middleton, να παραμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος πίσω από την απουσία της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Οι εξετάσεις του μεγαλύτερου γιου του William και της Kate, του πρίγκιπα George, συμπίπτουν με τα βραβεία Earthshot και είναι κατανοητό ότι η πριγκίπισσα έχει μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσει τον νεαρό πρίγκιπα.

Ο 10χρονος πλέον George, ο οποίος φοιτά στην έκτη τάξη του σχολείου Lambrook στο Berkshire, είναι πιθανό να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις για το μελλοντικό ιδιωτικό του σχολείο. Οι κοινές προκαταρκτικές εξετάσεις ISEB γίνονται συνήθως στην έκτη ή έβδομη τάξη και αποτελούνται από τέσσερις ενότητες - μαθηματικά, αγγλικά (ανάγνωση, κατανόηση και γραμματική), λεκτική σκέψη και μη λεκτική σκέψη.

Ο George δεν είναι πιθανό να αλλάξει σχολείο πριν από την ηλικία των 13 ετών, αλλά οι εισαγωγικές εξετάσεις γίνονται συνήθως τρία χρόνια νωρίτερα. Μεταξύ των μελλοντικών σχολικών επιλογών για τον George είναι το Eton College στο Windsor, στο οποίο φοιτούσε ο πατέρας του, ή το alma mater της μητέρας του, το Marlborough College στο Wiltshire.

"Βοηθούσα τον George να προετοιμαστεί για τις εξετάσεις που έρχονται, οπότε ξέρω πόσο δύσκολα μπορεί να είναι τα μαθηματικά", είχε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν η Kate Middleton στους μαθητές της έκτης τάξης που προετοιμάζονταν για τις εξετάσεις μαθηματικών A-levels.

Διαβάστε Επίσης