Βασιλική Οικογένεια της Δανίας | Η "ηχηρή" απουσία από το φετινό χριστουγεννιάτικο δείπνο

Ο λόγος που δεν θα περάσει τις γιορτές στο πλευρό της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, όπως όλα τα υπόλοιπα Royal μέλη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο φετινός ετήσιος απολογισμός για τη βασιλική οικογένεια της Δανίας δεν θα είναι και τόσο ανώδυνος ή εύκολος. Το 2023 ξεκίνησε με την επίσημη αφαίρεση των τίτλων τεσσάρων εγγονών της βασίλισσας Margrethe και ολοκληρώθηκε με μια σημαντική στιγμή για τον εγγονό της πρίγκιπα Christian.

Τα νεότερα ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου επικεντρώνονται στο  τι θα κάνουν οι βασιλείς της Δανίας κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, με τη Margrethe να μεταβαίνει στο παλάτι Marselisborg στις 20 Δεκεμβρίου, όπου θα γιορτάσει την παραμονή των Χριστουγέννων με την οικογένεια των διαδόχων, η οποία αποτελείται από τον πρίγκιπα Frederik, την πριγκίπισσα Mary και τα τέσσερα παιδιά τους, τον πρίγκιπα Christian, την πριγκίπισσα Isabella, τον πρίγκιπα Vincent και την πριγκίπισσα Josephine.

Η Margrethe θα είναι επίσης μαζί με τον γιο της πρίγκιπα Ιωακείμ και τη σύζυγό του πριγκίπισσα Μαρία, καθώς και τα δύο παιδιά του ζευγαριού, τον κόμη Henrik και την κόμισσα Athena, ωστόσο τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του δεν θα είναι παρόντα την παραμονή των Χριστουγέννων.

Βασιλική Οικογένεια της Δανίας | Η "ηχηρή" απουσία από το φετινό χριστουγεννιάτικο δείπνο

Ο μεγαλύτερος γιος του Ιωακείμ, ο κόμης Felix, θα ενταχθεί στην οικογένεια την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ ο κόμης Nikolai θα περάσει τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό. Ο κόμης σπουδάζει επί του παρόντος στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ και πιθανότατα θα περάσει τις γιορτές με τη φίλη του, Benedikte Thoustrup, η οποία μετακόμισε στην άλλη άκρη του κόσμου με τον σύντροφό της. Εξάλλου, τα πρώτα Χριστούγεννα στην Αυστραλία – αν λάβει κανείς υπόψιν την αλλαγή του καιρού – θα αποτελέσουν μία one-of-a-kind εμπειρία