Βασίλισσα Letizia | 4 πράγματα που δεν αγαπά σε εκείνη ο ισπανικός Τύπος

Δεν είναι μέσα σε αυτά η εξωσυζυγική σχέση που φέρεται να είχε η βασίλισσα Letizia με τον Jaime del Burgo.

Η βασίλισσα Letizia που γνώρισε ο ισπανικός λαός δύο δεκαετίες πριν, όταν έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας, είναι εντελώς διαφορετική από τη γυναίκα στην οποία έχει εξελιχθεί σήμερα. Πλέον είναι μία από τις πιο δημοφιλείς κι αξιοθαύμαστες βασίλισσες, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο για το έργο που κάνει όσο και για το στιλ της. 

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πράγματα για τα οποία η 51χρονη βασίλισσα δεν είναι συμπαθής στον ισπανικό Τύπο. 

Απουσία από τα social media

Ένα από τα βασικά λάθη που της χρεώνουν είναι η απουσία της από τα social media. Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι άλλες βασιλικές οικογένειες, όπως για παράδειγμα αυτή της Ιορδανίας, έχουν εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram και έτσι έρχονται πιο κοντά στον λαό τους. 

Για πολλούς θα ήταν θετικό αν η βασίλισσα Letizia δημιουργούσε επίσημο λογαριασμό για να προσεγγίσει τον ισπανικό λαό και έχοντας ως δεδομένο ότι έχει επικοινωνιακές δεξιότητες. Να σημειωθεί βέβαια ότι η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας έχει ενεργό λογαριασμό στο X καθώς και κανάλι στο YouTube τα οποία ενημερώνονται τακτικά. 

Λέει "όχι" σε συνεντεύξεις 

Οι δράσεις που κάνει η βασίλισσα Letizia είναι πολλές αλλά σε αυτές απουσιάζουν οι επίσημες δηλώσεις ή οι συνεντεύξεις. Τα ισπανικά μέσα έχουν στείλει πολλά αιτήματα στο Παλάτι για μία συνέντευξή της και τα οποία έχουν πάρει αρνητική απάντηση. Μία συνέντευξη θα επέτρεπε στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα τη βασίλισσα και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και τη δική της θητεία ως δημοσιογράφος σε αυτή τη διαδικασία. Ακόμη κι ένα ντοκιμαντέρ θα μπορούσε να έχει θετικό αποτύπωμα. 

Η στάση της αναφορικά με τις κόρες της

Ένα ακόμη πράγμα το οποίο χρεώνεται η βασίλισσα Letizia είναι η υπερβολική προστασία στις κόρες της. Η 18χρονη πριγκίπισσα Leonor και η 16χρονη Infanta Sofia είναι ουσιαστικά δύο "άγνωστες" στους Ισπανούς. Αυτή η υπερπροστασία, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, δεν λειτουργεί θετικά για τον μελλοντικό ρόλο της Leonor αφού θα είναι η επόμενη βασίλισσα της χώρας. 

Η σύγκριση με την Kate Middleton

Περισσότερη φυσικότητα και οικειότητα ζητούν λοιπόν από τη σύζυγό του βασιλιά Felipe. Μάλιστα τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Kate Middleton. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει κινήσεις εξωστρέφειας η βασίλισσα Letizia παραμένει για τα ισπανικά media μία απόμακρη δημόσια φιγούρα. 

Διαβάστε Επίσης