Βασίλισσα Letizia | Περιόρισε τις δημόσιες εμφανίσεις της μετά τα δημοσιεύματα

Η βασίλισσα Letizia είναι πάντα συνεπής στα καθήκοντά της. Φαίνεται όμως πώς κάτι άλλαξε στο πρόγραμμά της για το 2024.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το 2023 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τη βασίλισσα Letizia και την οικογένειά της. Η 51χρονη μονάρχης της Ισπανίας ήρθε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο σκάνδαλο που αφορούσε την προσωπική της ζωή. Παρόλα αυτά δεν σταμάτησε να είναι συνεπής στα επίσημα καθήκοντά της. Θεωρείται άλλωστε μία από τις πιο σκληρά εργαζόμενες royals. Για του λόγου το ακριβές, το 2023 συμμετείχε σε συνολικά 99 εκδηλώσεις. 

Το πρόγραμμα που ακολουθεί μέσα στο 2024 ωστόσο φαίνεται να διαμορφώνεται διαφορετικά. Τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς περιόρισε δραματικά τις δημόσιες εμφανίσεις της. Η επιλογή της αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη. Ποιος είναι όμως ο λόγος που αποφάσισε να κάνει λιγότερες εμφανίσεις; Σχετίζεται με την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε από τον ισπανικό Τύπο;

Γιατί η βασίλισσα Letizia περιόρισε τις δημόσιες εμφανίσεις της

Μετά τη Στρατιωτική Παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου, η βασίλισσα Letizia έκανε μονάχα 3 επίσημες εμφανίσεις. Ένας αριθμός πολύ χαμηλός για τη βασίλισσα που φανερώνει ότι έπαιξαν ρόλο τα πρόσφατα δημοσιεύματα για εκείνη.  Η ίδια ήρθε αντιμέτωπη με κατηγορίες εναντίον της από τον δημοσιογράφο Jaime Peñafiel και τον ιστορικό Jaime Del Burgo. Αυτές αφορούσαν μια φερόμενη εξωσυζυγική της σχέση. 

Το παλάτι της Zarzuela επέλεξε να μη σχολιάσει επίσημα το σκάνδαλο της απιστίας. Παρόλα αυτά, ο περιορισμός των εμφανίσεων της Letizia μοιάζει σαν μία "σιωπηρή απάντηση" στις επιθέσεις που δέχτηκε. 

Οι επόμενες προγραμματισμένες εμφανίσεις της

Την εβδομάδα που διανύουμε η βασίλισσα Letizia έχει προγραμματισμένες δύο εμφανίσεις. Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου θα εμφανιστεί στο Lleida σε εκδήλωση του Princess of Girona Foundation ενώ την επόμενη ημέρα, στις 24 Ιανουαρίου, θα βρεθεί στα εγκαίνια του FITUR.

Επειδή βρίσκεται στη λίστα με τους πιο δραστήριους royals της Ευρώπης, πολλοί αναρωτιούνται αν η ανησυχία του Παλατιού, για τις επιθέσεις στο πρόσωπό της και το κατά πόσο θα κάνουν κακό στην εικόνα της, είναι πίσω από την απόφασή της για λιγότερες εμφανίσεις. 

Διαβάστε Επίσης